Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Topmodelka šokovala priznaním: 7 rokov tajila rakovinu a odmietla chemoterapiu
Zdielať na

Topmodelka šokovala priznaním: 7 rokov tajila rakovinu a odmietla chemoterapiu

Zdroj: Profimedia

Patrila medzi topmodelky 90-tych rokov a vďaka dokonalým krivkám mala prezývku The Body. Dokonalé telo má aj dnes, a o to viac šokovala svet, keď sa priznala k tomu, že prekonala zákernú chorobu.

Modelka, ktorú preslávila okrem iného aj reklama na diétnu Coca Colu, Elle Macpherson (60) prezradila, že pred siedmimi rokmi tajne bojovala s rakovinou prsníka. Teraz je v remisii aj napriek tomu, že odmietla podstúpiť chemoterapeutickú liečbu, píše nbcnews.com.

Vybrala si alternatívnu cestu   

Stále krásna austrálska supermodelka vo svojich pripravovaných pamätiach Život, lekcie a ako sa naučiť dôverovať sebe, prezradila, že sa k svojej chorobe rozhodla pristupovať holisticky aj napriek tomu, že to bolo v rozpore s radami 32 lekárov a prianí jej blízkej rodiny.  

„Bol to šok, bolo to nečakané, bolo to mätúce, bolo to skľučujúce v mnohých ohľadoch a naozaj mi to dalo príležitosť siahnuť hlboko do svojho vnútra a nájsť riešenie, ktoré by pre mňa fungovalo, “ vyjadrila sa Elle.   

Lekár jej odporučil podstúpiť mastektómiu s ožarovaním, chemoterapiou, hormonálnou terapiou a rekonštrukciou prsníka za účelom jej liečby. To ale modelka úplne odmietala a namiesto toho si vybrala ísť miernejšou a alternatívnou cestou.

Najťažšie rozhodnutie 

V rámci liečby si modelka prenajala dom vo Phoenixe, kde podstupovala pod dozorom doktorov rôzne terapie. „Bolo to úžasné cvičenie v tom, ako byť verná sama sebe, dôverovať sama sebe a dôverovať povahe svojho tela a postupu, ktorý som si zvolila,“ popísala svoju liečbu.  

Alternatívny štýl liečby spočíva v používaní metód, ktoré nie sú súčasťou konvenčnej západnej medicíny. Medzi najčastejšie príklady patrí aromaterapia, akupunktúra, bylinná medicína, masáže a joga. Tieto terapie môžu prispieť k zlepšeniu kvality života, zmierneniu stresu, bolesti a ďalších príznakov, ale podľa odborníkov však nie sú preukázané ako účinné prostriedky na liečbu rakoviny.   

„Povedať nie štandardným lekárskym riešením bolo to najťažšie, čo som kedy v živote urobila. Ale povedať nie svojmu vlastnému vnútornému pocitu by bolo ešte ťažšie,“ vysvetlila a neskôr dodala, že chemoterapia a operácia jej skrátka pripadali príliš extrémne.

Priznala aj problémy s alkoholom 

Jej príbuzní mali vtedy z jej rozhodnutia zmiešané pocity. Modelkin starší syn Flynn (26) s metódou jej liečby údajne vôbec nesúhlasil, ale aj napriek tomu sa rozhodol ju v jej rozhodnutí podporiť, zatiaľ čo jej mladší syn Cy (21) vraj mal svoje obavy, ale proti voľbe liečby nenamietal.   

Austrálska modelka je momentálne v remisii a o svoje telo sa pravidelne stará. V rámci propagácie svojej knihy tiež odhalila, že už dvadsaťjeden rokov pravidelne navštevuje stretnutie Anonymných alkoholikov. Problém s alkoholom mala vraj dlho, ale ešte dlhšie jej trvalo, kým si to priznala. „Potrebovala som, aby mi ľudia z oblasti zdravia povedali: 'Elle, nežiješ svoj život naplno, len otupuješ svoje pocity, aby si prežila dni,'“ priznala modelka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie