Skoro jasno
16°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Herečka Linda Rybová miluje dobré jedlo, no nikdy nepriberie: Vyskúšajte jej trik!
Zdielať na

Herečka Linda Rybová miluje dobré jedlo, no nikdy nepriberie: Vyskúšajte jej trik!

Zdroj: Profimedia

Krásna herečka tvrdí, že varí a je veľmi rada a jedlo je pre ňu vášňou. Ako to však robí, že si nič neodopiera a napriek tomu nepriberá?

Tajomstvo toho, ako nepribrať, sa tak trochu skrýva v názve projektu Pol taniera. Jeho ambasádorkou sa stala herečka Linda Rybová, ktorú ste mohli nedávno vidieť v krimi seriáli Zákony vlka na JOJke. Pre denik.cz blondínka prezradila svoje tipy na udržanie štíhlej postavy, inšpirujte sa!

Keďže 48-ročná herečka veľa pracuje a vychováva s manželom, hercom Davidom Prachařom, tri deti, potrebuje mať na všetko dosť energie. V mladosti bola dlhé roky vegetariánkou a k mäsu sa vrátila až počas svojho prvého tehotenstva.  

„Rozhodne ale mäso nekonzumujem vo veľkej miere a kupujem ho len z fariem, kde je zaručené etické zaobchádzanie so zvieratami. Kvalitu si strážim aj pri ďalších potravinách. Nemusím mať ortodoxne všetko v bio kvalite, ale aj pri zelenine a ovocí sa snažím kupovať všetko z fariem,“ prezrádza herečka.

„Nikdy nedržím redukčné diéty. Cielene nechudnem, nepotrebujem to. Jedlo mi robí radosť, pre mňa je to vášeň. Proti jednodňovému pôstu nič nemám, ale vôbec nie som zástankyňou dlhých pôstov. Medzi ľuďmi, s ktorými sa poznám, som tiež asi jedna z mála, kto jej úplne všetko. Žiadne potraviny z jedálnička nevylučujem,“ hovorí. 

Recepty z českej kuchyne varí Linda Rybová raz, dvakrát za týždeň, inak sa inšpiruje jedálničkom rôznych kultúr.   

„Sama mám najradšej taliansku kuchyňu, pretože je veľmi jednoduchá. Nie som žena v domácnosti, mám veľa práce, tri deti a varím dve jedlá za deň. Keď mám čas, rada uvarím aj dlhé recepty. Väčšinou ale potrebujem, aby to bolo praktické, rýchle, a aby si jedlo uchovávalo vitamíny,“ dodáva Rybová.

View this post on Instagram

A post shared by Půl talíře (@pultalire)

Pol taniera by mala tvoriť zelenina 

V duchu ozdravenia stravovania a jeho obohatenia o dostatok zeleniny a ovocia sa nesie aj kampaň Pol taniera, ktorú Linda Rybová podporila.   

V súčasnej dobe totiž podľa aktuálnych štatistík priemerný občan Českej republiky konzumuje menej ovocia a zeleniny, než je odporúčané Spoločnosťou pre výživu, veľmi podobné je to aj u nás na Slovensku. Podľa odborníkov je ideálne zjesť 600 gramov ovocia a zeleniny denne, do čoho sa nezapočítavajú zemiaky.   

Názov kampane „Pol taniera“ má symbolizovať hlavnú myšlienku celého projektu: každý tanier jedla by mal byť z polovice zaplnený zeleninou alebo ovocím. Ideálne v pomere 2:1. Toto je spôsob, ako získate zo stravy oveľa viac vitamínov a vlákniny a zároveň si ľahšie udržíte štíhlu líniu.

Čo poviete, vyskúšate to tiež? 

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie