Oblačno
30°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Lekár varuje pred používaním TAKEJTO kozmetiky: Strašné, čo sa žene stalo s pleťou!
Zdielať na

Lekár varuje pred používaním TAKEJTO kozmetiky: Strašné, čo sa žene stalo s pleťou!

Zdroj: Profimedia

Odborník sa vo svojej praxi stretol už s rôznymi prípadmi, no to, čo sa stalo tejto žene s pokožkou, poriadne vydesilo aj jeho. Dávajte si pozor, niečo také sa ľahko môže stať aj vám!

Atestovaný plastický chirurg Dr. Anthony Youn, ktorý na sociálnych sieťach vystupuje ako “DoctorYoun”, upozornil na konkrétnom prípade jednej ženy, prečo je nesmierne dôležité všímať si u kozmetických prípravkov dátum spotreby, píše nypost.com. Možno si pomyslíte, že sa nič také nemôže stať, no tento prípad vás presvedčí o opaku.

Youn sa pri varovaní pred expirovanou kozmetikou odvoláva na prípad mladej ženy, ktorej sa po aplikovaní takejto kozmetiky na liečbu akné zapálila pokožka a spôsobila si naozaj nepríjemné rany.  

„Ako môžete vidieť, utrpela závažné lokálne zhrubnutie a takmer úplné zhrubnutie po spálení na tomto mieste,“ vysvetľuje odborník vo videu.  

Žena napokon skončila v nemocnici, kde jej lekári oznámili, že sa nakazila bakteriálnou infekciou, ktorá pri neliečení mohla preniknúť do krvného obehu. Našťastie, liečba jej zabrala a tak sa z toho dostala bez následkov.  

Odborník pod videom vysvetlil, že zloženie produktov po exspirácii sa mení, čím môžu produkty prispieť k množeniu baktérií. Najväčším rizikom kozmetiky po záruke nie je len strata jej účinnosti, ale aj rozklad jednotlivých komponentov. Presne to isté platí aj pri mejkapoch a dekoratívnej kozmetike, preto si nezabúdajte všímať, dokedy ju môžete používať.  

@doctoryoun Why you shouldn’t apply expired skin care products on your face! #skincare video credit: @BeastEater ♬ what was I made for? - Instrumental - Wheeler

Súvisiace články

Najčítanejšie