Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Trápia vás ovisnuté svaly na rukách? Už po týždni budú ochabnuté paže minulosťou
Zdielať na

Trápia vás ovisnuté svaly na rukách? Už po týždni budú ochabnuté paže minulosťou

Zdroj: Profimedia

Pri cvičení sa často zameriavame na brucho, stehná či zadok, ale často zabúdame práve na ruky. Ochabnuté paže nám pritom zbytočne pridávajú roky. Poradíme vám, čo s tým!

Ovisnuté paže a ramená sú estetickým problémom, ktorý trápi mnoho žien. Teplé počasie nás núti obliekať si vzdušné a viac odhalené oblečenie, kde sa práve tieto nedostatky ukážu. Začnite ešte dnes a do leta budete mať krásne vyformované ruky!

Ochabnuté až hompáľajúce sa miesta na rukách vyzerajú nielen nepríťažlivo, ale dokážu vám pridať aj niekoľko rokov navyše. Všimnite si, ako si známe celebrity dávajú záležať, aby práve tieto partie dôkladne posilňovali. 

Dobrou správou je, že to s posilňovaním nemusíte preháňať. Skôr sa treba zamerať na pravidelnosť a správne zvolené cviky. Ruky môžete posilňovať s vlastnou váhou, pomocou malých činiek a rôznych závaží, ale postačia vám aj malé fľaše naplnené vodou. 

Na toto cvičenie však nebudete potrebovať žiadne pomôcky a pozitívne výsledky uvidíte už po prvom týždni poctivého cvičenia! 

Pomôže aj zmena jedálnička   

Zamerajte sa na pridanie bielkovín do jedálnička, ktoré sú nenahraditeľné nielen na budovanie svalov. Medzi zdroje kvalitných proteínov patrí napríklad chudé mäso, ryby, vajcia, niektoré mliečne výrobky, oriešky, semienka a strukoviny.  

„Nevynechávajte komplexné sacharidy (celozrnné obilniny, ovsené vločky, zemiaky, zeleninu a strukoviny), ktoré vám dodajú energiu a po tréningu pomôžu s regeneráciou, ale ani tuky, ktoré organizmus tiež potrebuje, len preferujte kvalitné panenské oleje či napríklad avokádo a orechy,“ odporúča Monika Bartolomejová, nutričná poradkyňa, odborná garantka a zakladateľka Nutričného inštitútu. 

Profimedia

V zdravom jedálničku by ďalej nemala chýbať čerstvá zelenina a ovocie, fermentované potraviny ako kyslá kapusta, kefír, kimchi, miso, tempeh, kombucha a tiež dostatočné množstvo vody. Naopak sa snažte obmedziť cukor a vysoko spracované potraviny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie