Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tajomstvo FIT postavy Gisele Bündchen: Kvalitná strava je základ, túto potravinu úplne vylúčila
Zdielať na

Tajomstvo FIT postavy Gisele Bündchen: Kvalitná strava je základ, túto potravinu úplne vylúčila

Zdroj: Profimedia

Aj po štyridsiatke a dvoch deťoch patrí medzi najkrajšie a najžiadanejšie topmodelky sveta a my sa vôbec nečudujeme. Ako je možné, že má ešte dokonalejšie telo ako pred rokmi?

Nekonečne dlhé nohy, pevné a štíhle telo, dlhé zdravé vlasy a dokonalá pleť. Na newyorskom fashion weeku sa objavila prvýkrát v roku 1996 a o päť rokov neskôr sa zaradila medzi najlepšie platené modelky sveta, kde patrí 43-ročná Gisele Bündchen dodnes.

Bez pohybu to nejde 

„Nešportujem preto, aby som bola štíhla a mala svaly, ale aby som mala energiu, silnejšiu a jasnejšiu myseľ,“ povedala Gisele pre vogue.co.uk. Cvičí veľa a často, jednotlivé športy strieda. Pláva, lyžuje, jazdí na koni, s deťmi organizuje túry. Mala aj obdobie, kedy sa intenzívne venovala bojovému umeniu. Sedem rokov päť dní v týždni trénovala kung-fu pod vedením čínskeho inštruktora Yao. K tomu ju inšpiroval Bruce Lee, ktorého je Gisele veľkou fanynkou. 

„Joga a meditácia mi pomohli zvládnuť úzkosť. Pravidelné cvičenie je skvelým nástrojom na vytvorenie vyváženého života,“ hovorí supermodelka, ktorá obľubuje aj Pilates.

View this post on Instagram

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Jedálniček podľa Gisele 

Krásna Gisele nedrží žiadne diéty, ale jedálniček si samozrejme starostlivo stráži. Modelka uprednostňuje rastlinnú stravu, hoci nie je úplná vegetariánka. Ovocie aj zeleninu si pestuje doma a bez problémov si občas dopraje aj pizzu, popcorn alebo čokoládu.  

Alkohol pije len výnimočne, sem tam si dá večer víno. Keď je práve vo fáze intenzívneho tréningu, zvýši si dávky bielkovín. „Urobím si kokteil s červenými plodmi, lyžičkou kakaa, konopných a ľanových semienok, chia, banány, mandľovým maslom a proteínovým práškom. Všetko to zmixujem s kokosovým mliekom,“ prezradila recept na svoj obľúbený fit nápoj.

View this post on Instagram

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Jej recept na zdravé stravovanie je jednoduchý - všetko ale s mierou a nech prevažujú zdravé a výživné jedlá. Jediná potravina, ktorej sa vyhýba ako čert krížu, je biely cukor. Nazýva ho dokonca jedom!

"Existuje toľko iných spôsobov, ako môžete osladiť svoje jedlá a budú naozaj chutné. Vyskúšajte med, javorový sirup, ďatle, alebo zrelý banán" poradila krásna modelka na záver. 

View this post on Instagram

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Súvisiace články

Najčítanejšie