Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Žiadne hladovky ani diéty: 66-ročná Sharon Stone je verná jedálničku, s ktorým nepriberá
Zdielať na

Žiadne hladovky ani diéty: 66-ročná Sharon Stone je verná jedálničku, s ktorým nepriberá

Zdroj: Profimedia

Rozhodla sa starnúť prirodzene a rovnako tak pristupuje aj k svojmu zdraviu. Slávna hollywoodska herečka má stále pevnú a štíhlu postavu, za ktorou vraj nie je žiadne špeciálne tajomstvo, ale zdravý a vyvážený jedálniček.

Pred pár dňami oslávila herečka Sharon Stone už svoje 66. narodeniny a hoci nepodstúpila žiadne skrášľujúce zákroky či estetické vylepšenia, vyzerá stále fantasticky. Na svoj vek má aj skvelú kondičku a postavu, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani o polovicu mladšie ženy. Ako sa jej to darí?

Diéty neuznáva 

Slávna herečka pristupuje k svojmu telu s úctou a netrápi ho žiadnymi diétami či hladovkami. Podľa nej je najdôležitejšie nastaviť si výživnú a pestrú stravu, pri ktorej treba už zostať, píše portál eatthis.com. Vyhnete sa tak jojo efektu, či kolísaniu váhy a budete nielen dobre vyzerať, ale sa tak aj cítiť. Sharon v minulosti prekonala mŕtvicu, po ktorej sa veľmi dlho dávala dokopy, má tiež cukrovku 1. typu, takže sa nespolieha na nič iné, iba na zdravý prístup k svojmu telu.  

Žiadne polotovary ani alkohol 

Sharon Stone sa rozhodla s takýmito potravinami striktne skoncovať, keďže telu nedávajú žiadne živiny a skôr škodia zdraviu aj postave. Vyhýba sa fast foodu, nekupuje polotovary a pokrmy s rizikovým obsahom cukru, soli, aditív alebo sodíka. Tiež sa úplne vzdala alkoholu.   

Bielkoviny sú základ  

Sharon Stone veľmi dobre vie, akú sú dôležité bielkoviny v strave, pravidelne preto na tanier zaraďuje chudé mäso a ryby, dopraje si aj vajcia na rôzne spôsoby.  Bielkoviny sú dôležitým zdrojom energie, pomáhajú proti hladu a sú potrebné na udržanie svalovej hmoty.

View this post on Instagram

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Zdravé prílohy 

Namiesto kalorických sacharidových príloh si ku kvalitnému mäsu dopraje zeleninu. Najradšej len krátko dusenú, tá si zachováva najviac živín. Pravidelne si dopraje aj prílohy s nízkym glykemickým indexom, akými sú napríklad šošovica alebo quinoa. Takéto potraviny pomáhajú aj v boji s cukrovkou, ale chránia aj pred vysokým tlakom a cholesterolom. 

Iba zdravé tuky 

Bez tuku to vo vyváženom jedálničku nejde. Sharon uprednostňuje tie zdraviu prospešné a kvalitné, ako sú tučné ryby, olivový olej, avokádo a orechy. Pomáha tak aj zdraviu srdca,  kvalitné tuky sú tiež nevyhnutné aj pre zdravé vlasy a mladistvú pokožku. 

Nezabúda na pitný režim 

Nestarnúca herečka dbá aj na pravidelný pitný režim. Základom je pre ňu čistá voda a snaží sa mať pohár stále po ruke, aby pila priebežne po celý deň. Vďaka tomu je jej pokožka stále krásne hydratovaná a pôsobí sviežo. Tekutiny sa snaží dopĺňať aj jedlom a to vo forme polievok či smoothie.  

Zdravý a výživný jedálniček, dostatok prirodzeného pohybu, ale aj meditácia a psychická pohoda, to všetko zjavne funguje absolútne spoľahlivo. Čo poviete, budete sa tipmi krásnej Sharon Stone inšpirovať aj vy?  

View this post on Instagram

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Súvisiace články

Najčítanejšie