Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Zbavte sa nadmerného tuku na chrbte! Tieto cviky a triky zaberajú perfektne!
Zdielať na

Zbavte sa nadmerného tuku na chrbte! Tieto cviky a triky zaberajú perfektne!

Zdroj: Profimedia

Tie "krídelká", ktoré sa vám urobia pod podprsenkou, trápia mnohé ženy. Bohužiaľ schudnúť iba na chrbte nemožno, môžete ale posilniť ich svalstvo, pričom spálite aj prebytočné tuky v nelichotivých partiách.

Okrem cvikov a stravy môžete vzhľad svojho chrbta ovplyvniť aj nosením správnej spodnej bielizne. Niekedy stačí skutočne málo a problém je vyriešený!

Jedzte múdro 

Či chcete alebo nie, tuku sa nezbavíte, pokiaľ si neupravíte stravu. Snažte sa obmedziť tuky v jedle a zamerať sa iba na tie zdravé, ktoré obsahujú nenasýtené mastné kyseliny. Ide teda o orechy, ryby, ľanové semienka, avokádo a podobne. Dajte si pozor aj na prehnané množstvo soli v strave – rovnako ako na príliš veľa cukru. A naopak sa snažte maximálne zvýšiť denný príjem bielkovín. S nimi totiž pôjde stavba svalov jednoduchšie a tuky sa budú spaľovať rýchlejšie. Jednou z najväčších zásobární bielkovín je biely tvaroh.  

Vyberte si správnu podprsenku 

Krajší chrbát dosiahnete aj správnym oblečením. A začnite hneď zdola. Zle padnúca podprsenka totiž môže narobiť viac škody ako úžitku. Pokiaľ siahnete o veľkosť nižšie, síce tým uľahčíte svojmu sebavedomiu, ale rozhodne nie chrbtu. Úzky pásik na zadnej strane chrbta vás prepolí a všetok tuk sa presunie na jedno miesto. Aby ste zamaskovali nejaký ten faldík na chrbte, kúpte si topy s véčkovým výstrihom vzadu. Tým si chrbát predĺžite a bude vyzerať štíhlejšie. Jasnou voľbou je aj čierna farba, ktorá dômyselne zakryje všetko, čo má.  

Profimedia

Naučte sa posilňovať 

Samozrejme bez podporných cvikov na posilnenie chrbtových svalov by to nešlo. Zamerajte sa teda na cvičenie, pri ktorom dáte tejto partii poriadne zabrať. Posilňovať by ste mali aspoň dvakrát týždenne, aby bol výsledok poriadne vidieť. Avšak samotné cvičenie nestačí, pridajte k tomu aj kardio cvičenie, pri ktorom budete nadbytočné tuky spaľovať.   

Choďte si zaplávať 

Videli ste niekedy chrbát plavcov? Tak potom vás nemôže prekvapiť, že jedným z najlepších športov na posilnenie tejto časti tela je práve plávanie. Pri ňom totiž zapájate chrbtové svalstvo, a navyše nadľahčovaná vodou naťahujete tie časti, ktoré bežne zaostávajú. Pohyb vo vode je navyše vhodný aj pre tých, ktorí sa z akéhokoľvek dôvodu nemôžu príliš hýbať. Medzi ďalšie pohyby posilňujúce zadné partie patrí tiež napríklad jóga alebo pilates.  

Ďalší dôvod pre posilňovanie 

Je tu ešte jeden dôvod, prečo posilňovať chrbtové svaly - okrem toho, aby ste sa zbavili oných "vankúšikov". Ak trpíte bolesťami chrbta, pravdepodobne sa vám uľaví, len čo ich trochu posilníte. Vo chvíli, keď spevníte svaly okolo chrbtice, bolesť môže ustúpiť. Ak trávite hodiny u maséra, tak sa zamyslite nad tým, či by nebolo lepšie skôr ako do neho investovať do trénera. Masér vám totiž svaly iba uvoľní, ale nespevní. Čo je zásadný problém. 

Súvisiace články

Najčítanejšie