Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Po štyroch deťoch túžila vyzerať krajšie a štíhlejšie: Namiesto vysnívaného tela prežíva muky
Zdielať na

Po štyroch deťoch túžila vyzerať krajšie a štíhlejšie: Namiesto vysnívaného tela prežíva muky

Zdroj: Profimedia

Kvôli túžbe po krajšom vzhľade vycestovala mladá mamička do Turecka, keďže tam sú zákroky lacnejšie. Svoje rozhodnutie však trpko oľutovala, nemá ani krásu, ani peniaze a takmer prišla aj o svoj život!

32-ročná Sara Platts z Veľkej Británie je mamičkou štyroch detí. Nadváha a tehotenstvá zanechali na jej tele stopy a veľmi túžila vyzerať opäť krajšie. Za sériu zákrokov vysolila 14-tisíc libier, no namiesto krajšieho vzhľadu zostala znetvorená a takmer prišla o život, píše Daily Star.

Mamička si po narodení posledného dieťaťa chcela dopriať dokonalé telo a našetrila si na plastiku brucha, zväčšenie pŕs a liposukciu. Plastika v Turecku ale dopadla pre túto ženu jednou veľkou katastrofou a dnes je šťastná aspoň za to, že vôbec prežila.

Profimedia

„Dlhú dobu som bojovala s obezitou. Vyskúšala som snáď všetko, ale nikdy sa mi nepodarilo dostatočne schudnúť. Mala som problémy s endometriózou a lekári ma informovali o potrebnom zákroku. Ten ale nemohli urobiť práve s ohľadom na nadváhu. Tak som sa rozhodla pre operatívne zmenšenie žalúdka,“ zaspomínala žena.   

Po operácii bola nadšená z úbytku váhy, ale mala úzkostné stavy z prebytočnej kože na tele. „Smiala som sa na všetkých okolo, ale vo vnútri som trpela a svoje telo som nemala rada. Nechcela som sa na seba ani pozrieť do zrkadla,“ pokračovala. Našetrila si teda s pomocou rodiny na operáciu v Turecku, kde si dohodla odstránenie kože, zväčšenie pŕs a liposukciu.   

S lekárom sa dohovorili, že zákroky vykoná postupne, on však bez jej vedomia urobil všetky zákroky naraz. Na operačnej sále bola trinásť hodín a po prebudení z narkózy zostala v šoku!

„Po pár dňoch som sa vrátila domov. Nebolo mi dobre, niekoľkokrát som kvôli bolestiam omdlela. Navštívila som potom svojho praktického lekára a ten bol z môjho zdravotného stavu zdesený. Mala som infekciu a museli ma znovu okamžite operovať," uviedla Sara.   

Po operácii strávila v nemocnici ďalších osem týždňov, pretože jej stav bol veľmi vážny. Lekári boli nútení vybrať jej implantáty z pŕs a v bruchu jej kvôli infekcii zostala obrovská diera, ktorú dodnes pripomína veľká jazva.   

„Stačilo málo a už som tu nemusela byť, Keď si uvedomím, že by moje štyri deti boli bez mamy, je mi zle. Mala som šťastie, že sa o mňa lekári u nás postarali a zachránili to, čo v Turecku podcenili. Rozhodne by som každému odporučila, aby necestovali do cudziny a radšej si nechali operácie vykonať doma,“ dodala na záver mladá mamička.  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie