Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
4 najväčší narcisti zverokruhu: Kto má obrie sebavedomie a túži neustále po obdive?
Zdielať na

4 najväčší narcisti zverokruhu: Kto má obrie sebavedomie a túži neustále po obdive?

Zdroj: unsplash/darius-bashar

Ľudia s narcistickou poruchou majú pocit, že sú niečo viac, že sú výnimoční a že neexistuje nikto lepší ako oni. Túžia po uznaní a dokonalosti, ale nemajú ani štipku sebareflexie. Vktorých znameniach je ich najviac?

Narcisti sú egocentrickí, často sa preceňujú a ostatných znevažujú. Neznášajú kritiku a najradšej majú sami seba. Navonok ale bývajú očarujúci. Veľmi radi druhých ovládajú, preto sa tak často objavujú vo vedúcich funkciách. Kto zo zverokruhu patrí k najväčším narcistom?

Lev - Kráľovský narcis   

Na zozname najväčších narcistov nesmie chýbať Lev. Odvážny a charizmatický Lev vyžaruje na prvý pohľad sebavedomie a kráľovské vystupovanie. Vládne mu Slnko, takže je jasné, že Levi sa radi vyhrievajú vo svetle reflektorov a túžia po obdive. Nemajú radi kritiku, potom bývajú arogantní. Často ich druhí vnímajú ako sebastredných, a to kvôli ich vrodenej túžbe po pozornosti a uznaní. 

unsplash/jens-lindner

Baran – Konkurenčné ego   

Barani sú ohnivé znamenia a sú to ľudia nabití súťaživosťou. Barani majú neukojiteľnú túžbu uspieť, ale ich súťaživá povaha môže viesť k sebestrednému správaniu. Majú v sebe veľa vášne a potrebu byť najlepší, čo môže často zatieniť potreby ostatných.   

Blíženci - Očarujúci egoista   

Blížencom vládne Merkúr, planéta komunikácie. Blíženci sú spoločenské motýle, ktoré majú očarujúcu osobnosť, ale ich duálna povaha môže viesť k tomu, že často myslia len na seba. Ich bystrý dôvtip a láska k intelektuálnej stimulácii môžu spôsobiť, že žijú úplne oddelene od pocitov ostatných ľudí.   

Profimedia

Strelec – Ambiciózny narcis   

V zozname narcistov nechýbajú ani Kozorožci. Sú ambiciózni a ženie ich túžba po úspechu. Niekedy preto uprednostňujú svoje ciele pred medziľudskými vzťahmi. Nezriedka mávajú pocit, že sú lepší ako ostatní a často sa preceňujú. Ich disciplinovaná a ambiciózna povaha môže hraničiť s narcizmom, najmä keď sa usilujú o osobné úspechy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie