Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Efektný drink snehová guľa je hitom internetu: Pripravte si ho cez sviatky, ohúrite ním každého
Zdielať na

Efektný drink snehová guľa je hitom internetu: Pripravte si ho cez sviatky, ohúrite ním každého

Zdroj: Instagram/ainttooproudtomeg

Počuli ste už o nápoji s názvom Snow Globe alebo snehová guľa? Kúzlo tohto kokteilu tkvie v tom, že to nie je len nápoj, ale naozajstný zážitok, ktorý dodá šmrnc vašim vianočným alebo silvestrovským oslavám.

Pokiaľ chcete ohúriť a prekvapiť svojich hostí, rozhodne stavte na tento drink. Nadšené z neho budú aj deti, pretože sa dá pripraviť aj v nealko verzii.

Svoje meno tento nápoj dostal vďaka typickej zimnej dekorácii – sklenenej guli s motívom vo vnútri, píše nypost.com. Aj on ukrýva uprostred pohára zimnú scenériu – vetvičku rozmarínu, ktorá predstavuje ihličnatý strom, zatiaľ čo ľad okolo pripomína zasneženú krajinu. A nechýba samozrejme ani padajúci sneh, o ktorý sa postará šumivý nápoj, akonáhle ho do pohára nalejete.

Aby ste si užili zasneženú ilúziu, nemusíte pohárom vôbec triasť, pretože stúpajúce bublinky urobia prácu za vás. Skrátka umelecké dielo, ktorého ďalším bonusom je, že ho môžete vypiť. 

Kokteil snehová guľa 

Na prípravu budete potrebovať pohár, ktorý možno bezpečne zmraziť, vetvičku čerstvého rozmarínu, ktorá bude hrať rolu stromčeka, trochu studenej vody a asi dve hodiny potrebné na to, aby voda v pohári zmrzla.   

  1. Do pohára nalejete trochu studenej vody. Mala by pokryť dno a siahať do výšky približne centimeter až dva.  
  2. Vezmite vetvičku rozmarínu a vrchné ihličky zastrihnite do rovna. Potom vetvičku postavte do pohára vrškom dole. Vďaka zastrihnutiu by mala stáť sama. Ak nie, môžete ju skúsiť udržať na správnom mieste pomocou špagátu, ktorý prilepíte k okrajom pohára lepiacou páskou.  
  3. Pohár opatrne premiestnite do mrazničky a nechajte ho tam, kým voda nezmrzne, približne dve hodiny.
      

Čím pohár naplniť   

Akonáhle je voda v pohári zamrznutá, vyberte pohár z mrazničky a naplňte ho. Pre dospelých môžete do pohára naservírovať napríklad gin tonic alebo vodku so sódou. Pre deti alebo vodičov to môže byť obyčajná sóda s trochou citrónovej šťavy, prípadne aj sirupu alebo limonáda. Dôležité je, aby nápoj, ktorý do pohára nalejete, bol číry a sýtený. Vďaka tomu sa v pohári vytvorí množstvo bubliniek pripomínajúcich zimnú chumelicu.   

Ak chcete mať kokteil farebnejší, pridajte do pohára niekoľko čerstvých brusníc alebo mrazených guličiek červených ríbezlí. Efekt bude ešte výraznejší. Inšpirujte sa nasledovnými videami a vyskúšajte niektorý z týchto tipov!  

View this post on Instagram

A post shared by Kirby Ip (@eatingwithkirby)

Súvisiace články

Najčítanejšie