Vyzerajú super a rovnako tak chutia: Vyskúšajte na Vianoce neodolateľné čokoládové crinkles
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Keď ich ochutnáte, zaručene si ich obľúbi celá rodina a jedna várka stačiť nebude! Výhodou tohto receptu je, že je jednoduchý a rýchly, vyskúšajte!
Hoci nepatria u nás medzi typické vianočné koláčiky, vďaka popraskaniu a skvelej chuti sa dokonalo hodia na sviatočný stôl. Vyskúšajte si ich upiecť podľa tohto jednoduchého receptu.
Vianočné čokoládové crinkles
Ingrediencie (na cca 30 ks):
- 140 g hladkej múky
- 50 g holandského kakaa
- 5 g kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL mletej škorice
- 190 g trstinového cukru (alebo klasický)
- 55 g horkej čokolády
- 55 g masla
- 2 vajcia
- štipka soli
- štipka kajenského korenia alebo chilli (môžete vynechať)
- práškový cukor na obaľovanie
Profimedia
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 190 stupňov.
- Do misy si preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva, škoricu, cukor, soľ a kajenské korenie (príp. chilli). Pridáme čokoládu nasekanú nadrobno. Maslo si rozpustíme a spolu s rozšľahanými vajíčkami dáme do misy a spracujeme cesto.
- Cesto bude mierne lepivé, preto ho dáme na pol hodinku postáť do chladničky.
- Do hlbokého taniera preosejeme práškový cukor. Zo vzniknutého cesta tvarujeme malé guličky a obaľujeme ich v cukre. Hotové kúsky poukladáme na plech (medzi guličkami necháme väčšie rozostupy) s papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch približne 12 minút.
- Po upečení ich necháme vychladnúť na plechu alebo mriežke, pretože sú najskôr veľmi krehké.