Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kvôli nadváhe nevychádzala z domu, ľudia sa jej posmievali: Premena obéznej mamičky vám vyrazí dych
Zdielať na

Kvôli nadváhe nevychádzala z domu, ľudia sa jej posmievali: Premena obéznej mamičky vám vyrazí dych

Zdroj: Profimedia

Jej boj s kilami navyše sa začal po pôrode syna a zašlo to až tak ďaleko, že lekári sa obávali nielen o jej zdravie, ale aj o život. Mladá žena sa nakopla, schudla o polovicu a dnes je z nej úplne iná osoba.

Jenny z Veľkej Británie vážila už 133 kíl a nadváha jej spôsobovala nielen fyzické, ale aj psychické problémy. V poslednom období sa bála vychádzať von z domu, pretože ľudia na ňu neustále zízali a nyzývali ju obryňou, netvorom či veľrybou. Mladá mamička veľmi trpela a vedela, že takto to ďalej nepôjde, píše portál needtoknow.co.uk.

Nadváha ju takmer zabila  

31-ročná mamička začala nekontrolovateľne priberať pred šiestimi rokmi, keď sa jej narodil syn.   

“Nemala som čas na varenie a objednávala si všetko z rýchleho občerstvenia. Jedla som veľa sladkého a často som bola so synom iba doma. Dovtedy som neverila, že môže človek z takýchto jedál toľko nabrať,“ zaspomínala si mamička na ťažké časy.  

„Nemohla som ani poriadne chodiť, pretože som bola príliš ťažká. Aj státie pri umývaní riadu mi spôsobovalo silnú bolesť v chrbte. Opovrhovala som tým, čo som videla, keď som sa pozrela na seba v zrkadle...” priznala dnes už štíhla mamina.  

Profimedia

Keď sa jej váha vyšplhala na 133 kilogramov a skončila v nemocnici, pretože sa začala cítiť veľmi zle, lekári ju varovali. Vraj musí nutne schudnúť, inak môže mať jej nadváha vážny dopad na jej zdravie.  

„Bolo mi povedané, že by to mohlo dopadnúť veľmi zle. Bol to pre mňa impulz, ktorý mi pomohol nakopnúť sa. Uvedomila som si, že nie je na čo čakať. Mám pred sebou ešte krásny život po boku milovaných a chcem ho žiť a nie prežívať,“ doplnila. 

Konečne naozaj žije! 

Okrem toho, že u Jenny išlo najmä o zdravie, mala už dosť aj neustáleho ponižovania, ktoré prežívala, kedykoľvek vyšla von. Hoci sa pustiť do chudnúcej premeny bolo náročné rozhodnutie, dnes vie, že to bolo najlepšie a najsprávnejšie, čo mohla pre seba urobiť.  

„Nebolo ľahké zo dňa na deň vymeniť tie nezdravé dobroty za zdravé jedlo. A nebolo ľahké začať s pravidelným pohybom. Bolo to náročné a o to viac som rada, že som to nevzdala,“ dodala mamička, ktorá dnes váži váži necelých osemdesiat kíl a lekári majú radosť z jej zdravotného stavu. 

Profimedia

„Už nie som chorá, nebojujem s každodennými úlohami a dokážem sa tešiť z vecí, ktoré som nemohla robiť, napríklad hrať sa so svojím synom.

Konečne chodím zase do spoločnosti s priateľmi, cítim sa šťastná a konečne mám späť aj moje sebavedomie,” dodala na záver mamička.  

Klobúk dole, fantastická premena, však?  

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie