Jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Máte na nohách druhý prst dlhší ako palec? Budete prekvapení, čo TO znamená!
Zdielať na

Máte na nohách druhý prst dlhší ako palec? Budete prekvapení, čo TO znamená!

Zdroj: Profimedia

Vedeli ste, že aj tvar a dĺžka prstov na chodidlách, môže o danej osobe veľa prezradiť? Ak máte túto zvláštnosť, ste vraj svojim spôsobom výnimoční. V čom?

Ak máte na svojich nohách druhý prst dlhší ako palec, hovorí sa tomu aj „grécka noha.“ Nejde pritom o žiadnu nezvyčajnú vec, takýchto ľudí je viac, no v niečom sa vraj odlišujú od ostatných, píše magazín womenshealthmag.com.

Ľudia s dlhším druhým prstom sú prirodzení vodcovia, vynikajú vysokou inteligenciou, sú veľmi energickí a kreatívni. Hovorí sa, že títo ľudia mávajú najčastejšie blízko k umeniu, vedia byť však aj poriadne panovační. Sedí tento popis aj na vás? 

;

Bežná vec či rarita? 

Dlhší druhý prst na nohách má aj manželka britského princa Harryho, Meghan Markle. V minulosti často nosila otvorené sandále a tak sa táto jemná „deformita“ okamžite objavila v médiách. 

Ide síce o estetickú deformitu, ale je považovaná za absolútne bežnú záležitosť. Rovnakú dĺžku prstov, ako Meghan, má dokonca až 20 percent žien. 

Tzv. „grécka noha“ je dedičnou záležitosťou a ľuďom zvyčajne nespôsobuje nejaké vážne obmedzenia či problémy. Pozor by ste si mali dávať na výber topánok, najmä na veľkosť, aby druhý dlhší prst v topánke netrpel. 

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie