Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
10 spotrebičov, ktoré by nemali chýbať v každej modernej domácnosti
Zdielať na
Relax a zdravie

10 spotrebičov, ktoré by nemali chýbať v každej modernej domácnosti

PR ČLÁNOK V zhone každodenného života sa nám môže často zdať, že čas plynie nesmierne rýchlo a my len ťažko stíhame všetko, čo by sme chceli. Našťastie tu máme moderné domáce spotrebiče, ktoré nám doprajú viac času venovanému dôležitým veciam v našich životoch a postarajú sa o väčšinu úloh v domácnosti.

Doprajte si zaslúžený relax a pohodlie vďaka 10 spotrebičom, ktoré si určite nájdu miesto aj vo vašej domácnosti.

1. Umývačka riadu myslí za vás

Kto by nechcel mať vlastného asistenta na umývanie riadu? Inteligentné umývačky riadu sú tu, aby vám uľahčili prácu a zabezpečili, aby bol váš riad krásne čistý bez toho, aby ste sa oň museli starať.

Čo je na nich také úžasné? Začnime tým, že tieto šikovné spotrebiče nepotrebujú vašu osobnú pozornosť. Vďaka inteligentným senzorom sa samé rozhodnú, ako dlho majú pracovať a aký program zvoliť, aby dosiahli optimálne výsledky. Už nebudete musieť tráviť hodiny nad umývacím drezom.

Navyše, moderné umývačky riadu sú také inteligentné, že dokážu rozpoznať, čo je v nich, a na základe toho prispôsobiť umývanie. Ak máte riad, ktorý potrebuje dôkladnejšiu starostlivosť, umývačka zvládne aj túto výzvu. Ak je v nej len pár špinavých tanierov a pohárov, jednoducho zvolí úspornejší program.

Inteligentné umývačky riadu sú tiež priateľské k životnému prostrediu. Dokážu ušetriť energiu a vodu, čo nie je len šetrné pre vašu peňaženku, ale aj pre našu planétu.

Takže, ak máte vždy plný drez riadu a nemáte náladu na ručné umývanie, inteligentná umývačka riadu môže byť vašim novým najlepším priateľom v kuchyni. Ušetrí vám čas, úsilie a peniaze, čím vám umožní sústrediť sa na to, čo je pre vás dôležité.

2. Práčka so sušičkou v jednom

Ak máte v kúpeľni obmedzený priestor, ale túžite po vlastnej práčke aj sušičke, je tu riešenie, ktoré vám ušetrí nielen miesto, ale aj váš čas a peniaze. Kombinovaná práčka so sušičkou prináša dvojnásobnú výhodu do vašej domácnosti.

Nemusíte sa viac trápiť s prenosom mokrého oblečenia z práčky do sušičky, alebo rozkladať sušiak na prádlo. Tento šikovný spotrebič dokáže nielen perfektne vyprať vaše oblečenie, ale ho aj usušiť tak, že si ho budete môcť ihneď obliecť. Výsledkom je nielen úspora miesta, ale aj značná úspora času.

Nehovoriac o tom, že kombinovaná práčka so sušičkou je šetrná aj k vašim šatám. Vďaka rôznym programom a technológiám si môžete vybrať ten správny cyklus pre každý druh tkaniny, čím predĺžite životnosť vašich obľúbených kúskov.

Kombinovaná práčka so sušičkou je vlastne dvojnásobný úsporný hrdina vo vašej domácnosti, ktorý vám dopraje čisté, suché a voňavé oblečenie bez zbytočnej námahy a starostí, a umožňuje vám sústrediť sa na dôležitejšie veci v živote.

3. Štýlová domácnosť s americkou chladničkou

Otvorte dvere americkej chladničky a objavíte viac, než len priestor na uskladnenie potravín. Americké chladničky majú také vychytávky, ktoré vám umožňujú sledovať obsah cez smartfón dokonca aj z obchodu. Navrhnú vám recepty na základe toho, čo máte vo vnútri, a dokonca vám pošlú upozornenie o vypršaní trvanlivosti potravín. Vyzerá to ako skutočná záchrana pre zábudlivých a tých, ktorí radi robia nákupy na poslednú chvíľu.

Čo vás čaká, keď sa rozhodnete pre túto chladničku? Predovšetkým viac miesta, ktoré ocenia veľké rodiny alebo tí, čo si radi pochutnajú na rozmanitých pokrmoch. Ak máte viac miesta k dispozícii, americká chladnička je investíciou, ktorá vám zmení život k lepšiemu.

S americkou chladničkou zažijete aj zábavu. Má totiž vstavaný reproduktor, takže môžete počúvať svoju obľúbenú hudbu pri príprave jedla alebo si pustiť svoj obľúbený film, keď sa nudíte.

Ale čo je ešte lepšie, americká chladnička je skutočným centrom vášho domova a váš život zmení na jednoduchší, pohodlnejší a zábavnejší. Presvedčte sa o tom sami.

4. Multifunkčná rúra s neobmedzenými možnosťami

Multifunkčná rúra je spotrebič, ktorý sa stáva skutočným srdcom vašej kuchyne, prinášajúc do vášho každodenného života viac možností a komfortu, než si možno dokážete predstaviť.

Klasické rúry sú praktické, ale multifunkčná rúra prináša niečo úplne iné. Už nemusíte mať samostatnú rúru na pečenie, mikrovlnnú rúru a gril. Tento všestranný spotrebič zvláda všetko naraz. Môžete variť, piecť, grilovať, alebo rozmrazovať a to všetko z jedného miesta.

Jedným z najväčších benefitov multifunkčnej rúry je jednoznačne úspora vášho času. Rýchle ohrievanie a konzistentná teplota znamenajú, že váš obed alebo večera budú hotové rýchlo a bez zbytočného čakania. Navyše s rôznymi režimami a funkciami, ktoré multifunkčná rúra ponúka môžete experimentovať s novými receptami a pripravovať jedlá, ktoré vás budú baviť a tešiť.

5. Robotický vysávač - váš nový superhrdina v domácnosti

Zabudnite na nudné a zdĺhavé sobotné vysávanie! Robotický vysávač je tu, aby vám vyčistil domácnosť úplne sám a vy si môžete konečne vychutnať zaslúžený relax. Ako to funguje?

Najviac čo oceníte na robotickom vysávači je, že dokáže zistiť, kde sa špina nachádza a sám sa k nej presne aj dostane. Nepotrebuje vás pri upratovaní. Stačí, že mu nastavíte čas, kedy má začať vysávať a vďaka špeciálnym senzorom, ktoré mu pomáhajú obísť prekážky, precízne vyčistí vašu podlahu či koberec.

Nie je to len obyčajný vysávač, je to malý génius na kolieskach. Ovláda sa jednoducho, čo je pre niektorých doslova spása! Budete potrebovať iba svoj mobil, ktorým môžete robotický vysávač ovládať.

A to nie je všetko. Robotický vysávač sa sám vráti na svoju nabíjaciu stanicu, aby si doplnil energiu na ďalšie vysávanie a to bez toho, aby ste sa oňho museli starať. Je to akýsi automobil s návratom domov, ktorý vám ušetrí veľa starostí. Čistá podlaha je teraz na dosah ruky s týmto moderným pomocníkom.

6. Automatický kávovar s funkciou mletia kávy

Ak patríte medzi tých, ktorí si nedokážu predstaviť začiatok dňa bez šálky čerstvo praženej a pomletej kávy, automatický kávovar s funkciou mletia kávy je to, čo potrebujete.

Najväčším benefitom je možnosť mlieť kávu priamo pred prípravou, čo znamená, že vaša káva bude vždy čerstvá a plná chutí. Už sa nemusíte uspokojovať s praženými zrnami, ktoré strácajú svoju chuť po otvorení vrecka. Kávovar s funkciou mletia kávy vám dáva kontrolu nad celým procesom, a tým zaručuje, že každá šálka bude skutočným zážitkom.

Tento skvelý spotrebič vám ušetrí aj čas. Už nemusíte hľadať mlynček na kávu alebo strácať minúty mletím zŕn ručne. Stačí jednoducho pridať kávové zrná do kávovaru, nastaviť hrubosť mletia podľa vašich predstáv a nechať kávovar urobiť zvyšok. Čerstvá káva bude pripravená rýchlo a jednoducho, čo je veľkým plusom v hektickom rannom rytme.

7. Varná kanvica so zabudovaným teplomerom a LED osvetlením

Vedeli ste, že až správne nastavená teplota vody zabezpečí, že váš obľúbený čaj uvoľnia svoju plnú chuť a arómu, ktorú si tak radi vychutnávate? Dosiahnuť správnu teplotu vašich nápojov nebolo nikdy jednoduchšie, ako vďaka varnej kanvici so zabudovaným teplomerom.

Moderné kanvice ponúkajú niekoľko výhod, ktoré ich robia nenahraditeľným doplnkom vašej kuchyne. Prvým a najdôležitejším benefitom je presné nastavenie teploty vody podľa druhu nápoja, ktorý pripravujete. Už nebudete musieť len hádať, či je voda dostatočne horúca alebo príliš studená, praktický teplomer vám poskytne presné informácie. Váš čaj, káva alebo iný nápoj bude vždy pripravený s maximálnou starostlivosťou.

Navyše, varná kanvica so zabudovaným teplomerom je rýchlejšia a pohodlnejšia než tradičné varné kanvice. Stačí jednoducho nastaviť požadovanú teplotu, stlačiť tlačidlo a nechať ju urobiť zvyšok. A ak hľadáte ešte viac zábavy pri príprave svojich obľúbených nápojov, určite oceníte LED osvetlenie, ktoré mení farbu podľa nastavenej teploty vody.

8. Dokonalá príloha s ryžovarom

Pre milovníkov ryže je ryžovar skutočným záchrancom v kuchyni. Tento praktický spotrebič neslúži len na varenie ryže, ale môže sa postarať aj o prípravu ďalších príloh, ako je quinoa, cícer, pohánka a mnoho ďalších. S jeho pomocou môžete skúšať nové recepty a môžete v kuchyni experimentovať. Stačí len pridať ingrediencie, zvoliť správny režim a nechať ryžovar pracovať.

Oproti tradičnému vareniu príloh v hrnci vám ryžovar ušetrí naozaj veľa času, najmä ak pripravujete prílohu pre viac stravníkov. Okrem toho už nemusíte stáť pri hrnci a neustále sledovať teplotu, ryžovar sa postará o všetko a zabezpečí, že vaše prílohy budú dokonalé a bez najmenšej chybičky.

9. Kuchynský robot – multifunkčný pomocník

Každý, kto trávi čas v kuchyni, vie, že príprava jedál môže byť výzvou. Tu prichádza na rad kuchynský robot, ale nie akýkoľvek, ale moderný a s inteligentnými funkciami.

Jeho najväčšou výhodou je úspora času. Tento kuchynský pomocník dokáže vykonávať rôzne úlohy, ako mixovanie, krájanie, šľahanie, a to všetko rýchlejšie a presnejšie, ako keby ste to robili ručne. Ušetrí vám dlhé hodiny strávené pri príprave jedál.

Teraz si môžete v kuchyni vychutnávať skutočný multitasking. Napríklad, kým kuchynský robot šľahá krém, vy sa môžete sústrediť na krájanie ďalších ingrediencií. Týmto spôsobom môžete zvládnuť viac úloh naraz a vaša kuchyňa bude efektívnejšia ako kedykoľvek predtým.

10. Rýchla a úsporná indukčná varná doska

Indukčné varné dosky sú revolúciou v kuchyni a predstavujú jeden z najpokročilejších spotrebičov, ktorý by mali byť súčasťou modernej domácnosti. Síce na prvý pohľad môžu pôsobiť ako bežná kuchynská výbava, no ich výhody siahajú ďaleko za bežné sporáky. Ako môžu indukčné varné dosky zjednodušiť život v kuchyni a prečo by nemali chýbať v žiadnej súčasnej domácnosti?

V prvom rade sú indukčné varné dosky oveľa rýchlejšie než tradičné elektrické alebo plynové sporáky. Vďaka ich schopnosti okamžite ohrievať hrnce a panvice dosiahnete rýchlejšie varenie, čo šetrí váš čas a energiu.

Ďalším benefitom je bezpečnosť. Indukčné varné dosky nepoužívajú otvorený oheň, čo znamená menšie riziko popálenia a úrazu. Systém indukcie zahrieva iba hrniec alebo panvicu a nikdy nezohrieva samotnú varnú dosku, čím sa minimalizuje nebezpečenstvo popálenia.

Sú aj energeticky efektívnejšie oproti tradičným plynovým alebo elektrickým sporákom, začo sa vám vaša peňaženka určite poďakuje.

Pýtate sa na špeciálny riad určený na indukciu? Áno, indukčné varné dosky si vyžadujú špeciálny riad s magnetickým dnom, to však neznamená, že musíte nutne vymeniť všetky vaše obľúbené hrnce a panvice. Stačí ak si zaobstaráte indukčnú podložku, ktorá slúži ako klasická podložka pod hrnce.

Teraz, keď ste sa zoznámili s týmito 10 neoceniteľnými modernými spotrebičmi, veríme, že si už nebudete musieť lámať hlavu nad zdĺhavými domácimi prácami. Môžete sa tešiť na viac času pre svoje záľuby a príjemné chvíle strávené s rodinou a priateľmi.

Zdielať na

Najčítanejšie