Ako pečie jablkové pité jedna z našich najlepších cukrárok? Vyskúšajte recept Petry Tóthovej!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: instagram/petratothova_official
Jej sladké výtvory nielen super vyzerajú, ale aj chutia. Petra Tóthová patrí k našim najlepším cukrárkam, ktorej recepty na sladké maškrty ľudia milujú. Ako pripravuje tradičné jablkové pité?
Jeseň patrí aj jablkám, ktoré sa vám urodili v záhrade. Ak neviete, ako ich spracovať, jednou z možností je, upiecť si z nich jablkové pité. Ako ho pripravuje Petra Tóthová?
"Náš krpec mal starosti s bruškom a veľmi mu chutili jablká. Už babka mi hovorievala: „Dve jabĺčka denne, zatvárajú pred lekárom dvere“. Tak som sa rozhodla, pripraviť jednoduchý recept s veľkou, ale veľkou dávkou jabĺk. A mne nesmierne chutí," priznala Petra.
Ingrediencie:
- 400 g hladkej múky
- 130 g práškového cukru
- 200 g masla, studené, nakrájané na kocky
- 50 g masti, studená
- 1 vajíčko M
- 1 čl prášku do pečiva
- ½ čl soli
- 1700 g očistených jabĺk
- 150 g hnedého cukru (podľa kyslosti jabĺk)
- 38g vanilkového pudingu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 čl škorice ( podľa chuti)
Postup:
"Premiešajte múku s práškovým cukrom, práškom do pečiva a soľou. V mixéry s nožmi spracujte múčnu zmes a maslo s masťou do konzistencie mokrého piesku. Zapracujte vajíčko, len kým sa zmes nespojí. Rozdeľte na dva disky a dajte do chladničky zachladiť aspoň na pol hodinu. Za ten čas očistite a vyberte jadrovníky z jabĺk, nakrájajte. Je to veľké množstvo jabĺk, tak som si ich nakrájala na ¼ a postrúhala s pomocou robota. Čo najviac z postrúhaných jabĺk vytlačte šťavu (už čerstvejšia šťava nemôže byť). Vyvaľkajte prvú polku cesta medzi dvoma papiermi na pečenie, čo najviac k rozmeru 32x22 cm, orežte a vložte do plechu. Dajte zachladiť. Rovnako vyvaľkajte druhú polovicu cesta a ešte s papiermi na pečenie dajte zachladiť. Cukor, puding, vanilkový cukor a škoricu premiešajte a pridajte k jablkám. Dobre premiešajte a rovnomerne pokryte prvý plát. Zakryte druhým plátom ceste a hlboko a časte popichajte vidličkou. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 40-50 min. Aj keď o bude náročné, najlepšie sa pité krája až po vychladnutí."
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Zobraziť tento príspevok na Instagrame