Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dermatologička varuje pred chybou, ktorú robíme pri sprchovaní: TOTO môže spôsobiť akné na tele!
Zdielať na

Dermatologička varuje pred chybou, ktorú robíme pri sprchovaní: TOTO môže spôsobiť akné na tele!

Zdroj: Profimedia

Aj vás prekvapilo, čo sa už len dá pokaziť pri sprchovaní? Odborníčka upozornila na túto chybu, ktorú robíme takmer všetci, špeciálne ženy!

Na sociálnych sieťach momentálne koluje video, ktoré zverejnila dermatologička Dr. Lindsey Zubritsky a upozorňuje v ňom na bežnú chybu pri sprchovaní, ktorá môže mať za následok vznik nepríjemných vyrážok a akné na chrbte, hrudníku či iných častiach tela, informuje magazín self.com.

“Všimla som si, že kým sa ľudia sprchujú, nechajú si pri tom na vlasoch masku či kondicionér a ten si opláchnu až na záver sprchovania,” hovorí Zubritsky vo videu. Zatiaľ, čo pre bežných ľudí sa to javí ako úplne logické a bežné, dermatologička vysvetlila, v čom je problém.

Profimedia (ilustračná fotografia)

“Kondicionéry majú tendenciu byť husté a krémové, takže môže byť ťažké ich efektívne odstrániť iba vodou. Keď vám zvyšky kondicionéra kvapkajú po chrbte, hrudníku a iných častiach tela, môžu vám upchať póry a spôsobiť vyrážky či akné,” vysvetľuje Zubrisky. 

Podľa nej by umývanie tela sprchovým gélom malo byť v skutočnosti posledným krokom vašej sprchovej rutiny. Ak máte náchylnosť na vyrážky v týchto oblastiach, vhodné je tiež neumývať si vlasy počas sprchovania, ale robiť to zvlášť, s predklonenou hlavou, aby prostriedky z vlasov stekali rovno do vane.  

@dermguru Everything shower (and actually any shower) should never end with rinsing your conditioner. ALWAYS cleanse your body and face as the final step! #EverythingShower #Bacne #ShowerTok #acne #ChestAcne #Dermguru #DermTok ♬ original sound - habz.fx

Súvisiace články

Najčítanejšie