Zatiahnuté
-0°
Bratislava
Emília
24.11.2024
Toto je Cukráreň Petry Tóthovej: Vychutnajte si ju!
Zdielať na

Toto je Cukráreň Petry Tóthovej: Vychutnajte si ju!

Zdroj: Ikar

Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová je porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko a práve jej vyšla druhá kniha, tentoraz s jasným a jednoduchým názvom Cukráreň Petry Tóthovej. Ponpka v nej nielen úžasné recepty, ale tiež vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva.

Ako tvrdí - chuť je to, čo vás presvedčí dať si zákusok alebo tortu opäť. Preto je táto kniha plná aj poctivých surovín. Z nekvalitných surovín nikdy neupečiete kvalitný dezert. Ak recept obsahuje veľa čokolády alebo tuku, zvoľte kvalitnú čokoládu a kvalitné maslo. Na chuti to rozpoznať. Ušetriť môžete na iných ingredienciách, ktoré sú v recepte v menšom zastúpení.

Vypočujte si rozhovor s Petrou v knižnom podcaste:

Cukráreň Petry Tóthovej je kniha plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. V knihe tiež nájdete recepty na: 

  • plnené kokosky
  • jamajka miňonky
  • indiánky
  • gaštanové jazýčky
  • parížske rožteky
  • francúzska kocka
  • sacher torta
  • medová torta
  • veterníky

Knihu Petra rozdelila na Drobné dezerty, Rezy, Lístkové cesto a závin, ďalej Odpaľovaná hmota (venčeky a veterníky) a napokon Torty. „Upiekla som pre vás poctivú knihu plnú klasických, možno aj trochu retro dezertov. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu. Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato. Kniha je plná podrobných postupov s množstvom rád, ako a čo si zjednodušiť alebo obmeniť,“ popisuje svoju knihu autorka. 

Ikar

Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu. 

Ak ste vždy túžili vedieť ako pracovať s karamelom, máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia. Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť. 

Petra Tóthová vo videu o svojej knihe:

Ikar

Súvisiace články

Najčítanejšie