Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
TOTO využijete v škole aj v práci: S trikom odborníčky na učenie si za pár sekúnd zapamätáte čokoľvek
Zdielať na

TOTO využijete v škole aj v práci: S trikom odborníčky na učenie si za pár sekúnd zapamätáte čokoľvek

Zdroj: TikTok/ sarahrav

Už nebudete musieť bdieť celé noci, aby ste si zapamätali novú látku na skúšku či informácie do nového zamestnania. Podľa tejto expertky sa to dá zvládnuť pomocou štyroch jednoduchých krokov.

Dr. Sarah Rav, austrálska lekárka a špecialistka na produktivitu, odhalila študijný trik, ktorý ľuďom pomôže zapamätať si čokoľvek v priebehu niekoľkých sekúnd a ten sa stal okamžite virálny, píše nypost.com.

;list=PL_H3pabXranDy2_XIQIprasaBbAwYnnYC

Sarah tvrdí, že štvorkroková metóda ľahko nahradí dlhé noci učenia a informácie si takto človek aj dlhšie uchová v hlave. 15-sekundový klip, v ktorom vysvetľuje presný postup, má už vyše 2 milióny  zhliadnutí. 

Použite tento trik na zapamätanie si všetkých svojich školských úloh a posuňte sa dopredu,“ dodáva vo svojom videu. "Je to až desivé, ako dokonale to funguje." 

Študijný trik v štyroch krokoch  

  1. Prečítajte si informáciu v duchu 
  2. Prečítajte ju nahlas 
  3. Zatvorte oči a povedzte ju spamäti 
  4. Napíšte ju spamäti
    @sarahrav This memory hack is INSANE! Use it to memorise all your school work INSTANTLY and get ahead ?✅???‍? - #studyhacks #studytok #memoryhacks #braintraining #studytips ♬ Die For You - Remix - The Weeknd & Ariana Grande
     

Jej video získalo tisíce lajkov a ďakovných kometárov, najmä študenti si pochvaľovali, že im táto metóda pomohla zvládnuť skúšky a naučiť sa látky, ktoré im nešli do hlavy.  

Čo však robiť v prípade, ak je informácií oveľa viac a treba sa naučiť niekoľko strán náročnej látky?

V takomto prípade odborníčka na učenie odporúča použiť Feynmanovu techniku. Tá spočíva v tom, že si tému naštudujete a budete sa “akože” snažiť naučiť ju niekoho, kto ju vôbec nepozná, napríklad mladší súrodenec, či dieťa. Toto vás prinúti podať látku viac “po lopate,” budete sa prirodzene snažiť vyzdvihnúť to podstatné a vyhnete sa termínom, ktorým nerozumiete.

Rozprávanie nahlas je tiež veľmi dôležité a pomôže vám to zvládnuť aj náročnú a obsiahlu tému rýchlejšie.   

Čo poviete, vyskúšate to aj vy?  

@sarahrav These are the study techniques you NEED to get Straight As fast! ✅???‍?? - THE TECHNIQUES: 1️⃣ Feynman Technique - after learning the content, try to explain it to a child or someone who knows nothing about the topic. This will highlight areas that you don’t fully understand either, for you to then go back & develop further. ?‍? . 2️⃣ Blurting - at the start of each study session, write down as much as you can remember about the topic (no looking at your notes!!). Compare what you’ve “blurted” to you actual notes to discern what you’ve missed, and focus on that during your session. Repeat until you memorise everything! ✍? . 3️⃣ Application Questions - it’s one thing to rote learn content, but a whole other skill to know how to apply the content. Use practice questions (textbook, past year exams, online resources) to develop this skill, as this will likely reflect what you are examined on. ? . 4️⃣ Spaced Repetition - revise content at regular increasing intervals to fully ingrain it into your memory. For example, once when you get home from school, then again that weekend, the next weekend, the next fortnight, the next month etc. - #studytok #StudyHacks #straightAStudent #highachiever #StudyTips ♬ Boy's a Liar Pt. 2 - PinkPantheress & Ice Spice

Súvisiace články

Najčítanejšie