Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Aj po troch deťoch sú štíhle ako prútik: Pre TOTO Kate Middleton a jej sestra Pippa nikdy nepriberú
Zdielať na

Aj po troch deťoch sú štíhle ako prútik: Pre TOTO Kate Middleton a jej sestra Pippa nikdy nepriberú

Zdroj: Profimedia

Či už sa pozriete na prizceznú Kate alebo na jej mladšiu sestru Pippu, obe majú aj po troch pôrodoch pevné a štíhle postavy. Nie je to však iba vďaka dobrým génom, môže za to aj správna životospráva a veľa pohybu.

Obe sestry sú zástankyňami zdravého životného štýlu, ale nejedia až tak odlišne, ako bežní smrteľníci. Aké jedlá preferujú a na ktoré triky na štíhlosť nedajú dopustiť?

​Ako sa stravuje Kate? 

Mnohokrát sa špekulovalo, koľko toho zje, že trpí anorexiou a inými poruchami príjmu potravy. Pravda je taká, že Kate konzumuje takmer všetky bežné jedlá ako my, len o nich viac premýšľa a dodržiava isté pravidlá. Ktoré to sú? 

Nikdy nezabúda raňajkovať 

Aj keď Kate so svojím manželom veľa cestuje a zúčastňuje sa oficiálnych návštev, nikdy nezabudne raňajkovať. Niekedy si dá iba cereálie a jablčnú šťavu, ale keď má viac času, dá si aj miešané vajíčka alebo údeného lososa. K tomu si vždy dopraje šálku kávy bez kofeínu! 

Očistné dni 

O Kate sa tiež vie, že si pravidelne dopraje 1-2 odľahčujúce dni, kedy konzumuje iba zeleninu alebo ovocie. Ak to preženie so sušienkami, nasadí si nasledujúci deň zeleninový alebo ovocný detox. Okrem toho miluje goji, polievku gazpacho a bylinkový šalát tabbouleh. 

Ryby aspoň 1-krát do týždňa 

Minimálne raz týždenne je Kate nejakú rybiu špecialitu, a keď môže, rada sa prejde po miestnom rybárskom trhu a poobzerá sa, aký majú v ten deň výber. Najčastejšie konzumuje lososa alebo tresku. Občas si pochutí aj na ustriciach alebo mušliach. Rybie menu bolo súčasťou aj ich svadobnej tabule - langusty, kraby a lososy. 

Obľubuje prírodné koreniny 

Kate miluje ostré a korenené jedlá, pretože dobre vie, že napríklad po chilli papričkách sa zrýchľuje metabolizmus, takže sa menej nepriberá. Najobľúbenejšie je však jednoznačne karí korenie. 

Pohár vína 

Kate si dopraje bez hanby jeden pohár kvalitného bieleho vína, niekedy si dá aj červené. Tvrdý alkohol ale nemusí, radšej si príležitostne dopraje miešaný nápoj Piña Colada. 

Profimedia

Ako sa stravuje Pippa? 

Mladšia sestra vojvodkyne Pippa to má s jedlom podobne. Aj o jej stravovacích návykoch sa všeličo klebetilo, ale ona sama tvrdí, že nie je vyznávačkou diét. „Jednoducho verím v zdravý sedliacky rozum. „Jem minimum sacharidov, akými sú biely chlieb a cestoviny a jem rozumné porcie," hovorí Pippa. Jej jedálniček je veľmi podobný ako má Kate, ale kvôli náročným športovým aktivitám prijíma viac kalórií ako ona. 

Celozrnné výrobky 3x denne 

Pippa je tri jedlá denne a prednosť dáva celozrnným zdrojom sacharidov. Veľkosť porcií si zvyšuje na základe toho, koľko vydá energie. Je hnedú ryžu, šošovicu, quinou, ale aj  sladké zemiaky. "Na raňajky mám najradšej ovsenú kašu a ražné toasty," hovorí Pippa. Keďže aj popri deťoch vedie mimoriadne aktívny životný štýl, okrem iného tiež behá maratóny, robí triatlon, jazdí na bežkách a podobne, jej jedálniček sa preto prispôsobuje týmto fitnes výzvam. 

Výživné potraviny 

Pippa si práve kvôli športu musí strážiť čo, a najmä koľko zje. Týždeň pred pretekmi je  naozaj výživné potraviny, aby získala dostatok energie, nepije alkohol, rafinovaný cukor a spracované potraviny. Pippa sa riadi zlatým pravidlom - „Všetko, ale s mierou!“ 

Víno, čokoláda aj chipsy? 

Pippa diéty nedrží a ani nechce. Keď má chuť, dopraje si aj obľúbenú čokoládu, chipsy alebo si dá príležitostne pohár vína. Cvičí aspoň 3-krát týždenne, ideálne 5-krát, a pokojne do toho započítava aj tridsaťminútovú jazdu na bicykli alebo hodinu chôdze či tenisu, momentálne sú to aj dlhé prechádzky aktivity s deťmi. Vyhýba sa cukríkom, sušienkam, bielemu pečivu a radšej si dá celozrnné rezance. Miluje jahody, rukolu, kakao, vlašské orechy, ktoré pomáhajú aktivovať tzv. "štíhle" gény.  

Profimedia


 

Súvisiace články

Najčítanejšie