Zatiahnuté
13°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Najväčšia astronomická udalosť tohto leta - Modrý mesiac: Ako na vaše znamenie vplýva SPLN?
Zdielať na

Najväčšia astronomická udalosť tohto leta - Modrý mesiac: Ako na vaše znamenie vplýva SPLN?

Zdroj: Profimedia

Modrý spln bude aj supermesiacom, a v tento deň bude Mesiac zároveň najbližšie k Zemi. Nenechajte si ujsť toto výnimočné nebeské divadlo!

V noci zo stredy na štvrtok vyjde Modrý mesiac, ktorý bude zároveň aj supermesiacom. Spln nastane vo štvrtok 31. augusta o 3.36 hodine, informuje portál imeteo.sk.

Bude Mesiac naozaj modrý? 

Mesiac v splne bude teda supersplnom, ktorý bude najbližšie k Zemi. K tomuto splnu sa však pridáva aj prívlastok modrý. Prečo? Dôvod je pomerne jednoduchý. 

Vo všeobecnosti máme za rok 12 splnov, jeden v každom kalendárnom mesiaci, ale približne raz za dva a pol roka nastane v poradí 13. spln, ktorý sa nazýva Modrý mesiac (Blue moon). Na označenie druhého splnu, ktorý nastane v jednom kalendárnom mesiaci, sa teda vo svete používa prívlastok modrý. Ide však len o názov, mesiac bude síce veľký a výrazný, no nebude zafarbený do modra.  

A keďže tento Modrý mesiac je navyše aj supermesiacom, ide o vskutku vzácnu a výnimočnú astro udalosť, ktorá nastáva raz za približne 10 rokov. 

Profimedia

Ako vplýva spln na jednotlivé znamenia?   

Baran 

Barani sú v čase splnu obzvlášť citliví na hlavu. Ak trpíte na migrény, pocítite ju pravdepodobne aj dnes a pri každom ďalšom splne. Pite veľa čistej vody, vyhýbajte sa káve, čokoláde a cukru. Spln pôsobí tiež na oči a mozog, pomôžu vám obklady. Spln je pre vás aj signálom k tomu, aby ste konečne ukončili rozpracovaný projekt a získali tak uznanie. Pozor však na oblasť vzťahov, keď je spln, ste žiarlivejší než inokedy, takže môžete byť neznesiteľní. 

Býk 

V čase splnu očakávajte väčšie riziko, že vás začne bolieť v hrdle, najmä pozor by ste si mali dať na uši pred prievanom a hlukom. Počas splnu by ste potom mali intenzívnejšie pracovať na získaní financií. Ak nie ste pod tlakom, tiež ľahko dokončíte to, čo ste začali. Na rozdiel od iných znamení zverokruhu môžete reagovať na udalosti menej agresívne.  

Blíženci 

Spln je pre vás dobrý na písanie, komunikáciu a intelektuálne činnosti. Ideálne je tiež na cestovanie alebo nakupovanie za výhodné ceny. Blíženci sú v tejto dobe prispôsobivejší, ale konajú extrémnejšie. Reagujú oveľa rýchlejšie a sú nekonečne zvedaví. To využite k tomu, aby ste urobili čo najviac vecí naraz a aby ste získali nové informácie. Dajte si však pozor na svoje emócie, ktoré sa pokúste udržať pod pokrievkou. 

Rak 

Raci budú počas splnu sebavedomí a štedrí. Je to doba skvelá na rodinné návštevy a domáce aktivity, ako je napríklad varenie. Budete tiež úspešní, ak máte podpísať nejakú zmluvu alebo dohodu, prípadne iniciovať nejakú prezentáciu či kampaň. Je to tiež vhodná doba na uzavretie sobáša. V čase splnu budete mať prirodzený zmysel pre dobré načasovanie a tiež naladenie na ostatných ľudí. Pozor si dajte na žalúdočné problémy, akými sú nadúvanie a pálenie záhy. 

Lev 

Spln je pre Levov pozitívny. Budete kreatívni a budete podávať špičkové výkony vo všetkom, na čo sa vrhnete. Zvládnete skvele aj konfrontáciu a ľudia budú reagovať srdečne a veľkoryso. Je to tiež dobrý deň na to, aby ste získali nové úvery alebo si kúpili auto. Ak máte niečo, čo je potrebné opraviť, potom to urobte práve počas splnu. Týka sa to aj vášho zdravia - spln by mali Levy využiť aj na kozmetické či stomatologické ošetrenie. 

Panna 

Panny budú počas splnu viac energické a odhodlané postaviť sa prekážkam. Ak máte stanovené priority, potom sa im venujte naplno! Je to dobrý deň pre organizovanie, pracovné záležitosti, analýzu, prácu s číslami a odstraňovanie chýb a problémov, ktoré vznikli skôr. Každá činnosť vyžadujúca praktickosť a pozornosť smerujúce k detailom, je počas splnu posilnená. Pokiaľ chcete skončiť s nejakou neresťou alebo zlými návykmi, začnite práve v čase splnu. 

Váhy 

Spln ovplyvňuje Váhy v tom, aby nadviazali zdravšie a lepšie vzťahy so svojimi blízkymi. Zvyšuje sa tiež ich kreativita vo všetkých oblastiach. Počas splnu budete tiež diplomatickejší a opatrnejší, pokiaľ ide o prístup k problémom. Je to tiež dobrý deň pre zlepšenie sociálnych zručností a vylepšenie vášho vzhľadu. Bežte nakupovať oblečenie a kozmetiku. Ak sa chystáte na operáciu, potom rozhodne nie v čase splnu! 

Škorpión 

Škorpióni sú počas splnu vášnivejší a pozitívne naladení na ostatných ľudí. Je to tiež dobrý deň pre výskum a najrôznejšie vyšetrovanie. Budete viac vynaliezaví, a to vďaka zvýšenej intenzite vašej vášne. Spln vám pomôže tiež zlepšiť vašu sexuálnu oblasť. Pozor na pohlavné orgány a močový mechúr, preventívne si doprajte sedací kúpeľ s rebríčkom. Tehotné ženy by si mali dať pozor na námahu, aby nepotratili. 

Strelec 

Spln je pre Strelcov znamením, aby začali študovať, prechádzali sa na čerstvom vzduchu, ale aj nakupovali. Je to tiež ideálny deň na začatie diéty, posielanie dôležitej korešpondencie alebo vytrhnutie zuba. Počas splnu budete pozitívni a vaša nálada k vám bude priťahovať opačné pohlavie. Máte jedinečnú šancu na vzrušujúci flirt alebo krátky románik. Rozhodne nepodnikajte príliš dlhé prechádzky, ak nie ste vo forme, za pár hodín by ste pocítili bolesť v stehnách. 

Kozorožec 

Kozorožcov čakajú pozitívne zmeny v práci aj doma, a tiež veľa príležitostí pre zábavu a spoločenské aktivity. Spln je tiež dobrý pre organizáciu, zostavovanie rozpočtu a vytváranie plánov. Budete odhodlaní a pripravení prevziať kontrolu nad situáciou. Ak hráte futbal, nepreháňajte to s tréningom, kolená by na to mohli doplatiť, pretože v čase splnu sú silne zaťažené. Natierajte si ich a použite obklady. 

Vodnár 

Čokoľvek začnete počas splnu, by malo byť pozitívne. Je to tiež dobrý deň pre kontakt s priateľmi, skupinové stretnutia, humanitárne akcie ale aj na opravu vášho počítača. Môžete si bez problémov požičať peniaze, cestovať alebo začať diétu, prihlásiť sa do nejakého fitness centra alebo si kúpiť dom. Spln je deň, kedy by ste sa mali zbaviť starých vecí, vrátane minulosti. Pokiaľ ide o zdravie, vyvarujte sa dlhého státia, zápaly žíl by vás mohli zaskočiť. Takže nohy hore a uľavte lýtkam. 

Ryby 

Ryby budú počas splnu ešte citlivejšie, než sú, ale tiež láskavejšie k všetkým blízkym osobám. Je to dobrý deň pre vystúpenia, konkurzy, pomoc druhým, psychický vývoj a tiež porozumenie. Ak sa potrebujete naladiť na vibrácie druhých, spln vám v tom pomôže. Vaša intuícia bude vysoká a môže vás skvele viesť. Pozor na chodidlá a prsty na nohách. 

unsplash/ganapathy-kumar

Súvisiace články

Najčítanejšie