Jasno
32°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Odborníčka varuje pred HOT trendmi v líčení: TOTO vám môže poškodiť mihalnice aj oči!
Zdielať na

Odborníčka varuje pred HOT trendmi v líčení: TOTO vám môže poškodiť mihalnice aj oči!

Zdroj: TikTok/ Alexa Hecht

Očná lekárka vysvetlila, prečo by sme niektoré beauty trendy radšej nemali skúšať, pretože aj keď sú in, môžu nám vážne poškodiť zdravie.

Oftamologička Alexa Hecht varovala ženy pred tromi rizikovými trendmi v líčení, medzi ktoré podľa nej patrí lash lifting či farbenie rias, ďalej trblietavé očné tiene a tiež príliš časté používanie vodeodolnej maskary. Prečo sú také nebezpečné?

Vo videu, ktoré sa stalo ihneď virálne, odborníčka varuje, že chemikálie, ktoré sa používajú  pri farbení rias a liftingu, môžu byť pre oko toxické. “Pri týchto procedúrach sa používajú veľmi toxické chemikálie vrátane amoniaku, ktorý je toxický pre tkanivá v oku a môže spôsobiť vážnu infekciu, ak prenikne do oka,” vysvetlila Alexa pre The Sun.  

Čo sa týka rôznych trblietok a ozdôb na očné viečka, rovnako ich vôbec neodporúča, pretože môžu spôsobiť drobné škrabance na povrchu oka, oči môžu nepríjemne podráždiť a v neposlednom rade môžu soôsobiť infekciu.  

Očná odborníčka tiež neodporúča používať pravidelne vodeodolnú riasenku, pretože sú v nej chemikálie, ktoré sa nerozpúšťajú v slzách a môžu viesť k podráždeniu a suchosti očí. "Niektoré z týchto chemikálií môžu v skutočnosti spôsobiť, že vaše riasy budú krehkejšie a dokonca sa budú lámať," vysvetlila.  

Nuž, niečo na tom rozhodne bude, súhlasíte? Myslite na tieto varovania, keď sa budete líčiť pred zrkadlom!

@dr.alexahecht These trends are ones avoid! #eyemakeup #eyelashlift #waterproofmascara #cleanbeauty #eyedoctor ♬ original sound - Alexa | Eye Doctor

Súvisiace články

Najčítanejšie