Raňajky aj večera v jednom? So super rýchlym receptom z cukety to problém nebude!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: instagram/mrpyco
Sezóna cukety je v plnom prúde a ak už neviete, ako by ste ju spracovali, vyskúšajte práve tento. Super je, že ho môžete servírovať na raňajky, ale aj ako večeru...
Martin Pyco Rausch je nielen super moderátor, ale rovnako dobre mu to ide aj v kuchyni. Jeho recepty sú chutné, rýchle a ženy ich jednoducho milujú...
Ak už ani vy neviete, čo by ste urobili z cukety, vyskúšajte frittatu podľa Pyca. Jej príprava je veľmi rýchla, jednoduchá a základ tvorí práve pokrájaná cuketa. Super na tomto jedle je to, že ju pokojne môžete podávať na raňajky, no skvele sa hodí aj ako studená večera. Stačí, ak si k nej dáte chlebík alebo bagetu.
Ingrediencie:
cuketa 320 g
cherry paradajky 200 g
strúčiky cesnaku 3 ks
vajcia 6 ks
parmezán 80 g
olivový olej 4 PL
čili paprička 1 ks
petržlenová vňať
čierne korenie, soľ
Postup:
"Cuketu pokrájame na rezance a 8 - 9 minút opekáme na olivovom oleji. Pridáme plátky cesnaku, čili papričku, cherry paradajky a miešame 2 minúty. V miske zmiešame vajcia, štipku soli, čierneho korenia a vidličkou vyšľaháme. Obsah panvice posypeme polovicou strúhaného parmezánu, pridáme polovicu posekanej petržlenovej vňate a zalejeme vaječnou zmesou. Posypeme zvyškom vňate, parmezánu a pečieme na miernej intenzite približne 5 minút. Keď vaječná vrstva vytvorí pevnejšie okraje, panvicu presunieme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút. Frittatu pokrájame na porcie a podávame teplú alebo studenú," opísal postup Pyco.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Zobraziť tento príspevok na Instagrame