Oblačno
20°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Využite sezónu cukety naplno: Po recepte Zdenky Studenkovej sa budete oblizovať až za ušami
Zdielať na

Využite sezónu cukety naplno: Po recepte Zdenky Studenkovej sa budete oblizovať až za ušami

Zdroj: Profimedia

O Zdene Studenkovej je známe, že okrem herectva jej to fantasticky ide aj v kuchyni za sporákom. Vyskúšajte tento veľmi chutný a pritom jednoduchý recept z cukiet, zaručene si ho obľúbi celá rodina.

Cuketa patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny, obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálnych látok, vlákniny aj vody, pričom má minimum kalórií a je preto vhodná aj pri diétach a zdravom stravovaní. Táto zelenina má množstvo prospešných benefitov pre zdravie, okrem zlepšenia trávenia napríklad tiež udržuje zdravú a mladistvú pokožku, posilňuje kosti a zuby.

Receptov na prípravu a využitie cukety je veľmi veľa, my vám ponúkame skvelý tip od Zdenky Studenkovej, ktorý sa nachádza aj v jej najnovšej kuchárskej knihe Aj varenie je umenie.   

Zapekaná cuketa podľa Zdenky Studenkovej  

Ingrediencie: 

  • 3 mladé cukety 
  • 1 – 2 ks taveného syra 
  • 4 – 5 čerstvých rajčín alebo 1 konzerva 
  • 1 kúsok škorice 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 2 PL oleja 
  • petržlenová vňať alebo iné čerstvé bylinky 
  • 100 g syra Eidam 
  • soľ, vegeta 

Profimedia (ilustračná fotografia)

Postup: 

  1. Cukety umyjeme, rozrežeme po dĺžke na polovicu a lyžicou vydlabeme stred.  
  2. Do zapekacej vymastenej nádoby uložíme cuketové lodičky.  
  3. Zeleninu osolíme, pridáme vegetu a na dno natlačíme syrokrém.  
  4. V hrnci na oleji podusíme pokrájaný cesnak, rajčiny s kúskom škorice, pridáme vydlabanú dužinu z cukety a dochutíme bylinkami. Následne plnkou naplníme cuketové lodičky.  
  5. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť. Dobrú chuť!  

Súvisiace články

Najčítanejšie