Využite sezónu cukety naplno: Po recepte Zdenky Studenkovej sa budete oblizovať až za ušami
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
O Zdene Studenkovej je známe, že okrem herectva jej to fantasticky ide aj v kuchyni za sporákom. Vyskúšajte tento veľmi chutný a pritom jednoduchý recept z cukiet, zaručene si ho obľúbi celá rodina.
Cuketa patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny, obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálnych látok, vlákniny aj vody, pričom má minimum kalórií a je preto vhodná aj pri diétach a zdravom stravovaní. Táto zelenina má množstvo prospešných benefitov pre zdravie, okrem zlepšenia trávenia napríklad tiež udržuje zdravú a mladistvú pokožku, posilňuje kosti a zuby.
Receptov na prípravu a využitie cukety je veľmi veľa, my vám ponúkame skvelý tip od Zdenky Studenkovej, ktorý sa nachádza aj v jej najnovšej kuchárskej knihe Aj varenie je umenie.
Zapekaná cuketa podľa Zdenky Studenkovej
Ingrediencie:
- 3 mladé cukety
- 1 – 2 ks taveného syra
- 4 – 5 čerstvých rajčín alebo 1 konzerva
- 1 kúsok škorice
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL oleja
- petržlenová vňať alebo iné čerstvé bylinky
- 100 g syra Eidam
- soľ, vegeta
Profimedia (ilustračná fotografia)
Postup:
- Cukety umyjeme, rozrežeme po dĺžke na polovicu a lyžicou vydlabeme stred.
- Do zapekacej vymastenej nádoby uložíme cuketové lodičky.
- Zeleninu osolíme, pridáme vegetu a na dno natlačíme syrokrém.
- V hrnci na oleji podusíme pokrájaný cesnak, rajčiny s kúskom škorice, pridáme vydlabanú dužinu z cukety a dochutíme bylinkami. Následne plnkou naplníme cuketové lodičky.
- Vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť. Dobrú chuť!