Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Trápia vás vyrážky na brade či krku? Telo vám dáva signál, že máte TENTO problém!
Zdielať na

Trápia vás vyrážky na brade či krku? Telo vám dáva signál, že máte TENTO problém!

Zdroj: Profimedia

Hovorí sa, že ak niečo nie je so zdravím v poriadku, ihneď sa to odrazí na tvári. Na tomto princípe funguje aj tradičná čínska medicína.

Čo znamená, ak sa vám často vyhodia vyrážky a akné na brade, krku či v dekolte? Čínska medicína má na tento problém jasnú odpoveď, vysvetľuje portál healthline.com. 

Vyrážky na brade 

Ak sa vám objavujú vyrážky na brade po stranách, je to znamenie hormonálnej nerovnováhy a tiež to poukazuje na nezdravé stravovanie. Presne tento dôvod vám môže spôsobiť výskyt vyrážok aj v strede brady smerom ku krku. 

Čo s tým? 

Vyhýbajte sa ťažkým a mastným jedlám a pridajte do jedálnička viac čerstvej zeleniny, ovocia, najmä sezónne druhy, ďalej celozrnné výrobky, strukoviny a potraviny bohaté na vlákninu. Na upokojenie hormónov tiež pomôže vyhýbanie sa stresu, relax, meditácie a dostatok spánku.  

Profimedia

Vyrážky na krku a hrudníku 

Ak sa vám vyrážky doslova rozliezajú z brady smerom na krk a hrudník, môže ísť o celkové zníženie imunity, zápal v tele, či priveľa stresu. 

Čo s tým? 

Skúste zlepšiť celkovú životosprávu, neponocujte, zvýšte príjem tekutín a imunitu podporte zvýšením vitamínu C. Ak sa po pár týždňoch váš stav nezlepší a vyrážky sa nestratia, vyhľadajte lekára. Je pravdepodobné, že vaše telo sa nedokáže vysporiadať s nejakým zápalovým ochorením. Vtedy zaberie pravdepodobne iba nasadenie vhodných liekov.  

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie