Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Začnite hneď po zobudení! 9 ranných trikov, ktoré vám pomôžu spaľovať brušný tuk rýchlejšie
Zdielať na

Začnite hneď po zobudení! 9 ranných trikov, ktoré vám pomôžu spaľovať brušný tuk rýchlejšie

Zdroj: Profimedia

Kým mnohí riešime dookola svoju váhu, podľa odborníkov je najmä brušná obezita niečo, čoho sa treba obávať. Nadmerný tuk v oblasti brucha vedie k mnohým vážnym ochoreniam akými sú cukrovka, infarkt, depresia a ďalšie.

Pokiaľ ide o naše zdravie, nejde o to, koľko vážime, ale koľko máte brušného tuku. Preto portál brightside.me zozbieral niekoľko jednoduchých trikov, ktoré môžete robiť hneď ráno a nadmerného brušného tuku sa postupne zbavíte.

Neponáhľajte sa   

Keď sa ráno ponáhľate a snažíte sa nemeškať do práce alebo do školy, môžete pociťovať stres. Zvýši sa hormón kortizol, ktorý je zodpovedný za proces stresu v tele. Ako ukazuje výskum, aj toto vedie k priberaniu na váhe v strednej časti tela. Skúste teda svoju rannú rutinu absolvovať pokojnejšie.   

Urobte si mini tréning 

Cvičenie je skutočne jedným z najlepších spôsobov, ako schudnúť, a robiť to hneď ráno môže byť tiež dobrým zdrojom energie. Navyše, pridanie nejakého odporového tréningu k rannému cvičeniu vám môže pomôcť znížiť brušný tuk.   

Pixabay/ Irina L

Na raňajky si dajte bielkoviny a vlákninu 

Štúdie ukazujú, že konzumácia väčšieho množstva bielkovín vedie k menšiemu množstvu brušného tuku. Do raňajok nezabudnite zahrnúť mäso, ryby, vajcia a fazuľu. Ďalšia štúdia navyše ukázala, že zvýšený príjem vlákniny má pozitívny vplyv aj na spaľovanie brušného tuku. Ľanové semienka, brokolica, avokádo a podobne, sú skvelým zdrojom vlákniny, ktorú môžete zahrnúť do svojich jedál.   

Namiesto šťavy pite vodu 

Raňajkovanie džúsu je niečo, čo je veľmi bežné, no v skutočnosti to nie je zdravý zvyk. Šťavy sú nabité tekutou fruktózou a jej každodenná konzumácia môže viesť k naberaniu brušného tuku. Štúdie ukazujú, že sladené nápoje vedú k zvyšovaniu tuku v pečeni. Takže je oveľa zdravšie naplniť svoju potrebu tekutín vodou namiesto šťavy.   

Profimedia

Pite zelený čaj 

Aj keď sa zdá, že začať deň šálkou kávy je neoddeliteľnou súčasťou rannej rutiny, nahradiť ju zeleným čajom môže byť ešte lepší nápad. Obsahuje kofeín aj antioxidačný epigalokatechín galát (EGCG). Výskum naznačuje, že EGCG môže skutočne pomôcť pri strate brušného tuku.   

Zabaľte si obed 

Vďaka tomu budete mať väčšiu kontrolu nad príjmom kalórií počas dňa. Keď ideme na obed, môžeme skonzumovať oveľa viac, ako sme zamýšľali skonzumovať. Ale stratégia kontroly toho, čo jete, vám môže výrazne pomôcť pri spaľovaní tukov.   

unsplash/logan-jeffrey

Spite dlhšie 

Štúdie ukazujú, že nedostatok spánku vedie k priberaniu na váhe, čo môže zahŕňať aj brušný tuk.   

Na svoje pracovisko choďte pešo alebo na bicykli 

Kardio cvičenia sú známe ako dobrý spôsob spaľovania brušného tuku. Zvážte teda jazdu na bicykli na svoje pracovisko alebo do školy namiesto jazdy autobusom alebo autom, budete zdravší a fit.   

unsplash/kbo-bike

Skúšajte nové spôsoby, ako si vybudovať brušné svaly 

Môže byť zábavné skúšať nové cvičenia, najmä tie, ktoré sú také jednoduché, že ich môžete robiť v posteli.  

Východisková poloha: Ľahnite si na chrbát s oboma nohami zdvihnutými a prekríženými. Uistite sa, že pravá noha je cez ľavú nohu a sú pritlačené k sebe. Potom ohnite kolená do strán, aby ste urobili „plié“ pohyb, a vráťte sa do východiskovej polohy. Počas cvičenia vždy kontrolujte kolená, aby ste maximalizovali efektivitu.  

Opakujte 10-krát s pravou nohou cez ľavú nohu a 10-krát s ľavou nohou cez pravú nohu.   

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie