Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chcete sa z dovolenky vrátiť bez kíl navyše: Iba TAKTO sa vám podarí nepribrať!
Zdielať na

Chcete sa z dovolenky vrátiť bez kíl navyše: Iba TAKTO sa vám podarí nepribrať!

Zdroj: Profimedia

Asi sa aj vám už stalo, že sa vám na dovolenke veľmi rýchlo podarilo pribrať práve tých pár kilogramov, ktoré ste pred ňou horko-ťažko zhodili. Čo robiť, aby ste sa z prázdnin nevrátili domov “ťažší”? Stačí naozaj málo!

Možno aj vy patríte k tej skupine ľudí, ktorá cez rok poctivo maká, stravuje sa celkom zdravo, odopiera si a na dovolenke sa úplne “opustíte” a dopraje si. Po návrate domov sa postavíte na váhu a neveríte, že ste za pár dní mohli toľko pribrať! Čo robiť, aby sa vám to nestalo?

Ako sa Krainovej sestre podarilo schudnúť a hmotnosť si aj udržať? Takto!

​Vedeli ste, že počas dvojtýždennej dovolenky dokáže človek pribrať cez 2 kilá? Pritom by to tak vôbec nemuselo byť! Existuje totiž pár trikov, ako sa zbytočnému tlstnutiu na dovolenke vyhnúť! Dietológ Jacquie Lavin pre britský web mirror.co.uk priznal, čo by ste mali robiť, ak sa nechcete “vypapať”...

Profimedia

Vždy, keď cestujete, mali by ste si zabaliť vlastné jedlo, aby ste potom počas presunov nejedli prvú vec, na ktorú dostanete chuť. Dôležité je aj to, aby ste na mieste pobytu mali po ruke rôzne zdravšie mlsotinky miesto keksov, čokolády a čipsov. Ak sa dá, ráno by ste mali dať prednosť proteínom nabitým raňajkám miesto klobásky, croissantov a podobných maškŕt. Najdôležitejšie je, aby ste si trochu naplánovali to, čo budete počas dňa jesť. Rovnako by ste mali odolávať desiatovým a olovrantovým bufetom, ktoré ponúkajú chutné lákadlá. Na dovolenke sa obvykle večeria neskôr ako doma, preto by ste mali zvážiť, čo si na tanier naložíte a dať prednosť skôr šalátom v kombinácii v rybami alebo plodmi mora. Opatrne aj s alkoholom, ktorý obsahuje skryté kalórie. V neposlednom rade by ste nemali zabudnúť ani na pravidelný pohyb. Nemusíte sa pretrhnúť v posilňovni, ale stačí chodiť na dlhšie a pravidelné prechádzky a zaplávať si v bazéne alebo mori. 

unsplash.com/zanilic

Súvisiace články

Najčítanejšie