Oblačno
13°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Trpké priznanie vážne chorej Christiny Applegate: Bojí sa vliezť do sprchy a vyhýba sa ľuďom
Zdielať na

Trpké priznanie vážne chorej Christiny Applegate: Bojí sa vliezť do sprchy a vyhýba sa ľuďom

Zdroj: Profimedia

Sympatickú a večne vysmiatu blondínu si ľudia obľúbili najmä vďaka seriálu Ženatý so záväzkami. V skutočnosti jej život až taký veselý nebol a najmä v posledných rokoch jej uštedril niekoľko tvrdých a bolestných rán.

51-ročná herečka Christina Applegate v minulosti prekonala rakovinu a podstúpila operáciu dvojitej mastektómie a rekonštrukciu prsníkov, neskôr si preventívne dala vyoperovať vaječníky a vajcovody. Ešte väčší šok prišiel v roku 2021, keď oznámila svojim fanúšikom a verejnosti, že trpí nevyliečiteľnou sklerózou multiplex.

Vážne chorá herečka sa pred pár mesiacmi symbolicky rozlúčila s fanúšikmi, keď prišla na udeľovanie prestížnych cien SAG Awards. Na podujatí sa musela opierať o paličku a pomáhala jej aj jej jediná 12-ročná dcéra Sadie, ktorú má s manželom Martynom LeNoblem. Práve dcéra je jej najväčšou oporou a motiváciou, aby zvládala s ochorením bojovať.  

„Najdôležitejšou osobou na tomto svete je moja dcéra. Si oveľa viac, než si vôbec dokážeš predstaviť. Som požehnaná, že môžem tráviť každý deň s tebou,“ citoval herečku časopis US Weekly.

Každý deň je ťažký  

Hoci Christinu Applegate mnohí obdivujú a považujú ju za obrovskú bojovníčku, ona sama priznala, že je to nesmierne ťažké.  

„S touto chorobou nikdy nemáte dobrý deň,“ priznala úprimne herečka, ktorá si teraz oveľa viac váži všetky tie drobnosti, ktoré predtým pokladala za samozrejmosť, píše brightside.me.  

Applegate prezradila, že aj taká bežná vec ako sprchovanie, je pre ňu hotová katastrofa a vstúpiť do sprchy je pre ňu vraj desivé.

Profimedia

„Môžete spadnúť, môžete sa pošmyknúť, nohy sa vám môžu podlomiť... Najmä preto, že mám presklenú sprchu. Je pre mňa desivé dostať sa tam,'' vysvetlila a dodala, že má problém napríklad schádzať po schodoch alebo čokoľvek preniesť.  

Napriek tomu, že herečka je odkázaná na pomoc rodiny a priateľov, má okolo seba iba veľmi úzky kruh ľudí. Nie je to preto, že by sa ľuďom cielene vyhýbala, ale má veľmi oslabenú imunitu, takže čím viac ľudí, tým je väčšie riziko, že sa jej stav zhorší.  

Pri jej diagnóze je dôležité čo najmenej vzruchov a čo najviac pokoja, preto sa snaží byť čo najviac v tichom a pokojnom prostredí.   

„Predstavte si, že ste v dave ľudí a je tam poriadny hluk. A toto je asi 5-tisíc krát hlasnejšie pre každého, kto má lézie na mozgu,‘‘ dodala herečka. Držíme jej palce!  

View this post on Instagram

A post shared by Celeby's (@celebysofficial)

Súvisiace články

Najčítanejšie