Polojasno
15°
Bratislava
Terézia
15.10.2024
Čo o vašej osobnosti prezrádza chrup? Známy zubár prišiel so zaujímavou teóriou
Zdielať na

Čo o vašej osobnosti prezrádza chrup? Známy zubár prišiel so zaujímavou teóriou

Zdroj: unsplash/lesly-juarez

Prostredníctvom chrupu sa ľudia navzájom odlišujú a podľa úspešného britského zubára súvisí práve ich tvar tiež s charakteristikou osobnosti. Čo poviete, sedí to na vás?

Zuby sú pre nás veľmi dôležité. Vďaka nim si môžeme bez obáv vychutnať výborné pokrmy, chránia nás pred škodlivými vplyvmi a okrem toho robia náš úsmev jedinečným. Nájdite váš typ chrupu v zozname a zistite hneď, či ten popis súhlasí!

Rozhoduje veľkosť a tvar zubov   

Známy zubár Sahil Patel zakladateľ Marylebone Smile Clinic v Londýne sa zaoberá okrem iného estetickou medicínou. Domnieva sa, že veľkosť aj tvar zubov môžu súvisieť s určitými rysmi nášho charakteru. Podľa neho môžu o zuby o človeku prezradiť napríklad aj to, či je človek organizovaný alebo naopak chaotický, otvorený, láskavý, či dokonca agresívny.   

Oválny tvar zubov značí otvorenosť   

Oválny tvar zubov naznačuje podľa zubára Patela otvorenú, láskavú, bezstarostnú a mierumilovnú povahu. Vyjadrujú ženskosť a mladistvosť. Pokiaľ ste majiteľkou oválnych zubov, môžete sa pochváliť prirodzeným šarmom a príjemnou energiou. Vďaka uvoľnenej osobnosti ste zrejme veľmi príťažlivá pre opačné pohlavie.   

Profimedia

Hranaté zuby vyjadrujú mužnosť   

Ľudia s hranatými zubami vyzerajú mužnejšie a niekedy aj staršie. Hranaté zuby sú spojené s rozvážnosťou, zrelosťou a úspešnosťou. Väčšinou ich majú silné a charizmatické osobnosti, ktoré sú vedúcimi typmi. Mávajú ich priamočiari a sebavedomí ľudia. Pomerne zaujímavé je, že s vekom sa zuby veľkého množstva ľudí stávajú hranatejšími, pretože časom dochádza k ich prirodzenému opotrebovaniu. Britský zubár zároveň konštatoval, že aj keď o vás môže tvar a veľkosť zubov veľa vypovedať, väčšina ľudí sa na zuby druhých nezameriava. S danými vlastnosťami si ich potom obvykle nikto nespája, aj keď by podľa názoru stomatológa pokojne mohol.   

Škvrny na zuboch predstavujú kreativitu   

Máte zažltnuté škvrny na zuboch alebo ich lemujú nerovné okraje? Nevypovedá to o vás nič zlé. Aj keď by ste si to mohli možno myslieť. Naopak. Naznačuje to o vás, že ste kreatívni a láskaví. Podľa Patela je zaujímavé zamyslieť sa nad tým, ako môžu zuby reflektovať vašu povahu. Plnia tak nielen svoju dôležitú funkciu pri stravovaní, ale užitočné sú aj počas zoznamovania v prípade, keď sa snažíte niekoho odhadnúť.   

unsplash/alexander-krivitskiy

Kombinácia štvorcových tvarov s oválnymi   

Ľudia so štvorcovo oválnym chrupom vraj nemusia mať žiadne výrazné ani dominantné vlastnosti. Väčšinou ide o jedincov s miernou povahou. Títo ľudia vyžarujú múdrosť aj vnútorný pokoj. Je z nich cítiť veľmi príjemná, vyrovnaná a pozitívna energia. Kombinácia okrúhlych a hranatých zubov je podľa zubárovho názoru z hľadiska povahy ideálna. Nesignalizuje totiž žiadne problematické, extrémistické alebo neznášanlivé osobnostné rysy. Títo ľudia si väčšinou rozumejú doslova s každým.   

Trojuholníkové zuby prezrádzajú, že ste výnimočná   

Trojuholníkové zuby sú signálom výnimočnosti. Poznáte ich tak, že sa z úzkeho tvaru od koreňa ku koncu výraznejšie rozširujú. Sú spojené s dominanciou, kreativitou a predovšetkým s energickými jedincami, ktorí sú v neustálom pohybe. Údajne sú tieto zuby známkou osobného kúzla, ktoré ich majitelia rozdávajú všade naokolo, pretože sú výnimoční. Ústa s trojuholníkovými zubami symbolizujú normálnu zdravú osobnosť. 

Profimedia

Súvisiace články