Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Potrebujete do leta zhodiť pár kíl? Stavte na uhorky, vylepšia vám postavu bez námahy
Zdielať na

Potrebujete do leta zhodiť pár kíl? Stavte na uhorky, vylepšia vám postavu bez námahy

Zdroj: Profimedia

Čerstvé šalátové uhorky dokážu efektívne stimulovať črevá, prečisťujú tráviace ústrojenstvo, normalizujú metabolizmus, čím pomáhajú nielen schudnúť, ale aj zlepšiť stav pokožky.

Mimoriadne výhody tejto zeleniny sú najmä z dôvodu, že obsahujú veľké množstvo vody a vlákniny. Nebojte sa, na schudnutie nie je nutné držať čisto uhorkovú diétu, stačí, ak túto zeleninu budete jesť každý deň ako súčasť jedálnička. Je len na vás, či už samostatne, ako prílohu alebo ako súčasť zeleninového šalátu.

Toto dokážu obyčajné uhorky!

Lepšie trávenie a spaľovanie tuku

Pravidelná konzumácia uhoriek celkovo posilňuje zdravie, najviac však pomáha práve tráveniu a zlepšuje spaľovanie tukov. Keďže uhorky obsahujú veľa vody a potrebnej vlákniny, ktorá odstraňuje toxíny z tela, sú ideálnou potravinou pri chudnutí.

Zdravšia a hydratovaná pokožka

Uhorky obsahujú 95 percent vody, takže perfektne hydratujú celé telo, čo sa prejaví aj na zdraví a pružnosti pokožky. Uhorky pomôžu aj problematickej a aknóznej pleti.

Koniec zápachu z úst

Uhorky majú silné antibakteriálne vlastnosti, takže dokážu pomôcť aj pri problém zlého dychu. Svojím zložením dokážu zničiť baktérie v ústnej dutine, ktoré túto nepríjemnosť spôsobujú. Okrem samotnej konzumácie uhoriek pomáha vložiť si kúsok uhorky do úst a držať ju tam 30 sekúnd. 

Profimedia

Ďalšie účinky uhoriek

  • Podporujú trávenie a metabolizmus
  • Majú detoxikačné a hydratačné účinky
  • Podporujú pravidelné vyprázdňovanie
  • Zlepšujú pružnosť pokožky
  • Celkovo prospievajú pleti, najmä pri akné
  • Odkysľujú organizmus
  • Prospievajú srdcu a cievam
  • Znižujú vysoký krvný tlak a cholesterol a mnohé ďalšie

Nepatria uhorky medzi vašu obľúbenú zeleninu? Vyskúšajte si z nich pripraviť fantastickú chudnúcu limonádu! Osvieži vás a pomôže pri chudnutí. 

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie