Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počuli ste už o ovocí, vďaka ktorému nepriberiete? Toto je nová superpotravina
Zdielať na

Počuli ste už o ovocí, vďaka ktorému nepriberiete? Toto je nová superpotravina

Zdroj: Profimedia.sk

Obsahuje viac vitamínu C ako pomaranč, veľa železa a dokáže aj to, aby ste nepribrali. Poznáte ovocie, o ktoré sa jedná?

Camu camu je malé červené ovocie, ktoré pochádza z amazonského pralesu a je hotovou super potravinou. Prečo? Práve pre to, čo obsahuje!

Znie to neuveriteľne, ale obsahuje až 40-krát viac vitamínu C ako pomaranč, množstvo iných vitamínov, minerálov, železa a je aj silný antioxidant. Miestni ho jedia olúpaný alebo pijú vytlačenú šťavu z neho, ktorá je však veľmi kyslá. U nás ho dostanete v podobne práškov a tabliet. Vedci z istej kanadskej univerzity zistili, že camu camu je nielen zdravé, ale pomáha aj pri redukcii hmotnosti. Hoci test robili iba na myšiach. Jednej skupine dávali jedlo bohatého tuky a cukry a do jedla im pridali aj camu camu. Druhej skupine nie. Vedci zistili, že skupina, ktorá jedla camu camu, pribrala o polovicu menej ako skupina, ktorá ho nejedla. Výskumníci si myslia, že veľmi podobne by mohlo fungovať aj v ľudskom tele. Za predpokladu, že sa nebudete prejedať a počas chudnutia sa budete aj trochu hýbať. V ľudskom tele by toto ovocie malo aktivovať práve hnedé tukové bunky, ktoré spaľujú energiu, malo by zabrániť nahromadeniu tuku v pečeni, pomáha znižovať hladinu cukru v krvi a pozitívne vplýva na funkciu imunitného systému. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Davi Lisboa (@edlisboa)

Súvisiace články

Najčítanejšie