Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zbavte sa nahromadeného tuku bez jojo efektu: Pomôžu vám účinné ajurvédske pravidlá
Zdielať na

Zbavte sa nahromadeného tuku bez jojo efektu: Pomôžu vám účinné ajurvédske pravidlá

Zdroj: Profimedia

Brušný tuk je výsledkom nesprávneho životného štýlu a zlých stravovacích návykov. Ajurvéda ponúka účinnú a absolútne prírodnú cestu, ako ho zničiť raz a navždy.

Základom pri boji s brušným tukom sú zmeny stravovania. Vyskúšajte na začiatok pridať viac zdravých zložiek do jedálnička a začnite pravidelne užívať tieto prírodné doplnky, ktoré majú schopnosť rozpúšťať brušný tuk.

Teplá voda s trochou citróna 

Citrón detoxikuje vaše telo a v kombinácii s teplou vodou posilňuje tiež pečeň a pomáha odbúravať tuk okolo pásu. 

unsplash.com/francesca-hotchin

Stavte na mandle 

Mandle sú zdrojom vitálnych doplnkov, akými sú horčík, bielkoviny, vitamín E a vláknina. Tieto zložky dokopy dokážu účinne pôsobiť na brušný tuk. Namočte večer štyri mandle do vody a zjedzte ich ako prvú potravinu hneď ráno. Ak ste vypili vodu s citrónom, počkajte 30 minút a potom si dajte odmočené mandle. 

unsplash.com

Jablčný ocot 

Je dokázané, že kyselina octová obsiahnutá v jablčnom octe dokáže aktivovať gény zodpovedné za spaľovanie tukov, zlepšuje trávenie, a to tým, že zabraňuje šíreniu hnilobných procesov v črevách. Dokáže v tele vyrovnať hladiny sodíka a draslíka, a tým sa znižuje telesný tuk. Pridajte 1-2 dve polievkové lyžice jablčného octu do pohára s vodou a vypite 30 minút pred jedlom trikrát denne. 

unsplash.com/towfiqu-barbhuiya

Šťava z aloe vera 

Aloe vera sa považuje za jednu z najlepších látok napomáhajúcich chudnutiu. Okrem toho je tiež bohatá na antioxidanty, ktoré vo vašom tele bojujú s voľnými radikálmi. Pravidelné pitie tejto šťavy detoxikuje telo, očisťuje tráviacu štruktúru a ďalej znižuje hmotnosť a ničí brušný tuk.  

Profimedia

Ďalšie rady a tipy 

  • Znížte príjem cukru na minimum 
  • Znížte príjem sacharidov 
  • Dodržiavajte dôkladne pitný režim (okrem hore uvedených doplnkov je najlepšia čistá voda) 
  • Silne chladené nápoje nie je dobré kombinovať s jedlom alebo ich piť bezprostredne po jedle, pretože to spomaľujú trávenie. 
  • Jedzte ovocie na lačný žalúdok, aby ste prijímali čo najviac výživných látok 
  • Striedajte rôzne druhy pohybu a cvičení aspoň 30 minút denne 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie