Takto ste medvedí cesnak ešte nejedli: Vyskúšajte originálny recept krásnej Slovenky
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Aj u nás sa pomaličky rozbieha sezóna medvedieho cesnaku a ak ho doma máte radi, vyskúšajte recept, ktorý pochádza z kuchyne Ivany Gáboríkovej!
Ivanine recepty ženy milujú najmä preto, lebo sú nielen zdravé, ale sú jednoduché a dajú sa veľmi rýchlo pripraviť. Hlavnou ingredienciou tohto je práve sezónna lahôdka - medvedí cesnak.
“Túto mňamku som vymyslela pred niekoľkými dňami a hlavne tie zemiaky sú neskutočné. Snažím sa teraz čo najviac konzumovať medvedí cesnak. Túto zdravú bylinku nám ponúka príroda a má veľa liečivých účinkov," priznala v minulosti Ivana.
Ingrediencie:
- medvedí cesnak
- šťavu z citróna
- olivový olej
- kešu oriešky
- soľ, korenie
- zemiaky
- maslo
- polovica malého uvareného zemiaka
- bravčové karé
- kremžská horčica
Postup:
Medvedí cesnak, šťavu z citróna, olivový olej, kešu oriešky, soľ, korenie, polovicu malého uvereného zemiaka a trochu vody rozmixujte v mixéri a zamiešajte do pripravených šťuchaných zemiakov s maslom. "Bravčové karé som okorenila, osolila, prerezala po stranách, aby sa neskrútilo na panvici, opečiem z obidvoch strán, podlejem vodou, natriem kremžskou horčicou a chvíľu podusím. Ako prílohu sme si dali domácu kyslú kapustu!" dodala Ivana. Dobrú chuť!
Zobraziť tento príspevok na Instagrame