Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fíha, pri niektorých budete prekvapení! Tieto svetové celebrity majú nadpriemerne vysoké IQ
Zdielať na

Fíha, pri niektorých budete prekvapení! Tieto svetové celebrity majú nadpriemerne vysoké IQ

Zdroj: Profimedia

Nie každý človek s vysokým IQ musí byť automaticky aj úspešný, no pri týchto celebritách to rozhodne platí. U koho z nich by ste to rozhodne nečakali?

Preslávilo ich povolanie, ktorému sa venujú, ale podľa ich vedomostí by sa mohli presadiť aj v rôznych iných oblastiach. Vedeli ste, že tieto celebrity majú najvyššie IQ?

Rowan Atkinson  

Britský komik, herec a scenárista. Za rolu nenapodobiteľného Mr. Beana získal niekoľko ocenení. Študoval na univerzitách v Newcastli a Oxforde. Vlastní dve filmové spoločnosti a jeho IQ je neuveriteľných 178!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Adi Ramdan Permana (@adiirmdn_)

Lady Gaga

Speváčka študovala hudbu a divadlo na Tisch School of the Arts na New York University. Spomína si, že jej stredoškolské roky boli náročné: „Cítila som obrovské množstvo stresu, úzkosti a izolácie. Cítila som sa osamelá a nepochopená." Ktovie, možno aj preto, že mala výrazne vyššie IQ ako jej spolužiaci - 166!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga)

Quentin Tarantino 

Kultový americký režisér nemá vysokú školu, no jeho IQ je 160. Je to jedno z najvyšších medzi celebritami, čo vysvetľuje, prečo sú jeho filmy tak geniálne prepracované.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Quentin Tarantino (@tarantinoxx)

Lisa Kudrow 

Herečku, ktorú všetci poznáme najmä ako pojašenú Phoebe z kultového sitcomu Priatelia, je v skutočnosti mimoriadne inteligentná. Jej IQ dosahuje číslo 154. Ešte predtým, než sa vydala na hereckú dráhu, vyštudovala prestížnu univerzitu Vassar College, kde získala titul bakalára v odbore biológie. Pôvodne chcela byť lekárkou ako jej otec, ale napokon u nej zvíťazilo herectvo.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lisa Kudrow (@lisakudrow)

Ashton Kutcher 

Možno vás to prekvapí, ale tento sympaťák má IQ 160, rovnako ako mal špičkový vedec Stephen Hawking. Kutcher viedol v mladosti divoký život, čo ho často dostávalo do problémov. Plánoval študovať biochémiu, ale napokon dal prednosť herectvu. Okrem toho je tiež úspešným podnikateľom a investorom a zaujímajú ho rôzne náboženské smery.  

Profimedia

Sharon Stone 

Kultová herečka bola už ako dieťa neobyčajne bystrá. Počas štúdia na univerzite premýšľala nad dráhou profesionálnej modelky. Tomuto povolaniu sa krátko skutočne venovala, ale napokon sa rozhodla pre herectvo. Jej IQ je 148 a navštevovala aj prednášky Mensy. Angažuje sa aj ako aktivistka za mier na Blízkom východe či v boji proti AIDS. 

Profimedia

Cindy Craford  

Na modelku disponuje úctyhodným IQ, ktoré je 154. Len málokto vie, že jedna z najúspešnejších žien v modelingu sa môže pochváliť aj titulom chemická inžinierka, ktorý získala na Northwestern University.  

Cindy Crawford

Profimedia

Nicol Kidman  

Pôvodom austrálska herečka je držiteľkou Oscara a zároveň jednou z najžiarivejších žien Holywoodu. Po rodičoch zdedila okrem krásy aj inteligenciu. Otec bol biochemik a klinický psychológ a matka knižná editorka. Jej IQ je 142. 

Profimedia

Natalie Portman 

Oscarová herečka patrí k najlepším herečkám Hollywoodu. Okrem toho, že je skvelá herečka, je to aj veľmi inteligentná žena. Už ako dieťa a tínedžerka kládla veľký dôraz na vzdelanie a zamilovala si najmä cudzie jazyky. Študovala napríklad francúzštinu, japončinu, nemčinu a arabčinu. Ruka v ruke s tým ide aj jej vysoké IQ, ktoré v jej prípade dosahuje číslo 140.  

Profimedia

Jodie Foster  

Americká herečka, režisérka a producentka je považovaná za najlepšiu herečku svojej generácie. Už od detstva bolo jasné, že disponuje vysokou inteligenciou. Ako trojročná sa naučila čítať. Vyštudovala prestížny Yale a jej IQ je 138.  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie