Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Máte pocit, že priberáte aj zo vzduchu? 4 znamenia, ktoré najčastejšie riešia problémy s nadváhou
Zdielať na

Máte pocit, že priberáte aj zo vzduchu? 4 znamenia, ktoré najčastejšie riešia problémy s nadváhou

Zdroj: Profimedia

Zatiaľ čo niekto sa môže napchávať od rána do večera a nepriberie ani deko, iný sa musí mať neustále na pozore. Možno za to tak trochu môže aj vaše znamenie horoskopu. Kto má podľa hviezd najväčšie sklony k priberaniu?

Problémy s nadváhou trápi množstvo žien, no nie vždy za to môže iba prejedanie a nezdravá strava. Možno vám bude malým upokojením, že vašu telesnú hmotnosť sčasti ovplyvňuje aj znamenie zverokruhu. Teda prinajmenšom chute na sladké, nezdravé jedlo a lenivosť vedúcu k priberaniu určite. Ktorých znamení sa to týka najviac?

Ryby 

Ryby majú bohužiaľ zo všetkých znamení zverokruhu najväčšie tendencie na priberanie. Mávajú ťažkosti so spomaleným metabolizmom a nezriedka kedy aj so zníženou funkciou štítnej žľazy. Ich váha ide hore aj po drobných prehreškoch, naberajú takmer po vzduchu. Nezriedka kedy sa ku všetkému emocionálne labilné Ryby prejedajú, čo ich hmotnosti práve neprospieva. Jediným účinným odporúčaním, ktoré Rybám pomôže zhodiť pár kíl je zavedenie pravidelného, živinami vyváženého jedálnička. Treba ho však neustále striktne dodržiavať, a to bez výnimiek. 

Býk 

Býci sú známymi pôžitkármi a labužníkmi. Nesmie im uniknúť žiadna degustácia v miestnej reštaurácii za rohom ani večerné zobanie pri televízii. V kombinácii s nedostatkom pohybu nie je divu, že sa nezdravý životný štýl a hlavne nezriadené pojedanie čoskoro podpíše na ich postave. Striedmosť je pravidlo, ktoré sa Býkom len veľmi ťažko dodržiava. Kvôli tomu môžu mať sklony k obezite. Odvrátiť nadváhu im pomôže len pravidelný pohyb a menšie menej tučné porcie. 

Profimedia

Blíženci 

Blíženci sú síce obvykle v neustálom pohybe, a tak by prvoplánovo mať problémy s nadváhou nemali, napriek tomu ich môže nejaké to kilo navyše sem tam potrápiť. Najmä, keď sa nudia, sa snažia v spojitosti s túžbou po nových zážitkoch ochutnať, na čo práve prídu. Okrem toho majú väčšinou aj silnú slabosť pre sladké a fast food, ktorý im poskytuje zdroj rýchleho občerstvenia. Jedlo je pre Blížencov riešením stresu a krízou aj gurmánskym zážitkom zároveň. Aby prestali priberať, musí ich zdravší jedálniček začať baviť. Ideálne je zostaviť ho tak, aby v ňom nechýbala rovnako chutná odľahčená náhrada ich obľúbeného nezdravého maškrtenia. Od psychického napätia vedúceho až k obžerstvu im pomôže nový koníček, joga a meditácia. 

Rak 

Raci sú emocionálnymi jedákmi. Pretože si všetko dosť berú, zaháňajú svoj smútok a žiaľ zo vzťahových problémov v prvom rade jedlom. Niet divu, že po splíne strávenom nad zmrzlinou alebo obrovskou porciou hranoliek sa potom spoľahlivo a iste zaguľatia. Riešením pre nich môže byť až človek, o ktorého sa budú môcť oprieť a vyspovedať sa mu zo svojich problémov. Je jedno, či to bude partner alebo spoľahlivá najlepšia kamarátka. Podmienkou však je, aby tu vyvolená osoba bola vždy pre nich a ich starosti. Inak budú pri prvom náznaku problémov siahať po jedle.

Súvisiace články

Najčítanejšie