Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nevyhadzujte ho! Super nápad, ako využiť stromček aj po Vianociach
Zdielať na

Nevyhadzujte ho! Super nápad, ako využiť stromček aj po Vianociach

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Ak ste aj vy tieto sviatky dali prednosť živému vianočnému stromčeku, možno vás poteší, že aspoň časť z neho môžete ďalej efektívne využiť. Ukážeme vám, ako na to!

Práve v období po sviatku Troch kráľov zvyknú ľudia pomaly odkladať stromčeky a vianočnú výzdobu.

​Ak ste mali umelý stromček, je to jednoduché. Ozdoby odložíte a rovnako tak aj stromček. Pri živom stromčeku je to o niečo náročnejšie. Ihličie začne opadávať, treba ho z bytu vyniesť a väčšinou vyhodiť. Možno vás ale poteší, že aspoň časť ihličia z neho môžete ďalej využiť. Super spôsob, ako na to, priniesol portál The Sun. 

Profimedia

Predtým, ako vianočný stromček odnesiete ku kontajneru, odstrihnite si z neho niekoľko vetvičiek a z ihličia si pripravte tento univerzálny čistiaci a dezinfekčný prostriedok. Je to úplne jednoduché!

Vo videu na TikToku Armen Adamjan ukázal presný postup, ako si z ihličia tento dezinfekčný prostriedok vyrobiť. Stačí, ak si zo stromčeka ponecháte niekoľko vetvičiek a tie nastriháte na menšie kúsky. Vetvičky s ihličím potom vložte do sklenenej alebo keramickej uzatvárateľnej nádoby a zalejte bielym octom. Nádobu uzatvorte a nechajte odstáť tri týždne.

Po tejto dobe bude mať tekutina zlatohnedú farbu. Ihličie stačí už len precediť a vzniknutý prostriedok preliať do fľašky s rozprašovačom.

Čistiaci prostriedok môžete použiť na čistenie a dezinfekciu rôznych plôch v dome či aute, napríklad v kuchyni, kúpeľni či toalete a podobne. Okrem skvelých čistiacich a dezinfekčných vlastností aj veľmi príjemne vonia. Určite to vyskúšajte a zarobte si dostatok aj do zásoby!

@creative_explained You won’t believe what you can do with a Christmas tree.. ?? #xmas #christmastree #lifehacks #diy #cleaninghacks #cleantok #cooking #cookingtips #upcycling #wow ♬ original sound - Armen Adamjan

Súvisiace články

Najčítanejšie