Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mega jablkový koláč podľa Ivany Gáborík: Chutí famózne a hotový je za pár minút
Zdielať na

Mega jablkový koláč podľa Ivany Gáborík: Chutí famózne a hotový je za pár minút

Zdroj: Instagram/iversanns

Táto dobrota je na chladné jesenné dni ako stvorená. Jednoduchý koláčik z lístkového cesta zvládnu aj úplní začiatočníci či šikovné deti, určite ho vyskúšajte, neoľutujete!

Dvojnásobná mamina Ivana Gáboríková je veľmi obľúbenou influencerkou nielen pre svoj zdravý životný štýl či skvelý módny vkus, ale aj kvôli skvelým a veľmi chutným receptom, s ktorými sa delí na sociálnych sieťach.

Ivana je zástankyňou kvalitnej domácej stravy a preto sa snaží svojej rodinke pravidelne dopriať výživné a chutné jedlá a rozhodne nevynecháva ani dezerty. Ten najnovší si okamžite získal množstvo lajkov a ohlasov a to najmä preto, že je skutočne veľmi jednoduchý a netreba naň žiadne špeciálne suroviny. Vyskúšajte túto voňavú jablkovú dobrotu aj vy! 

Jablkovo-medový tart podľa Ivany Gáborík 

Ingrediencie:

  • lístkové cesto
  • 4,5 stredne veľkých jabĺčok
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 PL med
  • 1/2 ČL škorica
  • 1/4 ČL soľ
  • 1 vajíčko
  • 1/2 šálky marhuľového džemu
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

Postup:

1. Lístkové cesto rozváľaj na obdĺžnik, ideálne na papieri na pečenie. Ostrým nožíkom si naznač asi 1cm od okraju taký vnútorný obdĺžnik. Opatrne, aby si cesto neprerezala. Vnútro obdĺžnika popichaj vidličkou, aby sa nenafúklo.

2. Jablká ošúp a nakrájaj na tenké polmesiačiky. V miske zmiešaj šťavu z citróna, med, škoricu a štipku soli. Pridaj do toho jabĺčka a premiešaj, aby sa každé jedno obalilo. Potom ich poukladaj na pripravené lístkové cesto (do toho vnútorného obdĺžnika). Okraje, ktoré zostali voľné, potri rozšľahaným vajíčkom a zahni smerom k jablkám. Vznikne akoby galetka, len obdĺžnikového tvaru.  

3. Dáme do vyhriatej rúry na 20-25min (190°C).

4. Počas pečenia si v hrnčeku/mikrovlnke zohrejeme marhuľový džem a po vybratí tartu z rúry, ním koláč potrieme. Najlepšie chutí teplý s kôpkou vanilkovej zmrzliny.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

Súvisiace články

Najčítanejšie