Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tento jesenný detox šalát je hitom: Je plný živín, chutí skvelo a pomôže vám schudnúť
Zdielať na

Tento jesenný detox šalát je hitom: Je plný živín, chutí skvelo a pomôže vám schudnúť

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Recept na tento výživný šalát je dôkazom, že zdravá strava rozhodne nemusí byť nudná. Ak ho raz vyskúšate, určite si ho budete pripravovať pravidelne, chutí naozaj skvelo!

Časy, keď bol šalát iba nudnou kopou zeleniny preliaty olejovým či jogurtovým dressingom, sú už našťastie dávno preč. Tento šalát je obohatený o suroviny, ktoré vás nadopujú vitamínmi a zasýtia, takže si ho môžete dopriať pokojne aj ako ľahký obed.

Šéfkuchárka Meghna Kamdar sa na Instagrame podelila o recept na lahodný detoxikačný šalát, ktorý sa stal na sociálnych sieťach hitom. Skvelá kombinácia mrkvy a ďalšej zeleniny v kombinácii s orechmi a veľmi chutným a výživným dressingom určite dostane aj vás. V období, keď sa opäť rozšírila chrípka či iné vírusové ochorenia, sa zdravé jedlo s kopou vitamínov a antioxidantov určite oplatí zaradiť do jedálnička! 

Jesenný detox šalát so sezamovým dressingom 

  1. Nastrúhajte nahrubo 1-2 väčšie mrkvy.
  2. Pridajte pokrájanú uhorku, trochu fialovej kapusty a papriku.
  3. Pridajte čerstvé lístky koriandra a mäty.
  4. Po 1PL primiešajte hrozienka a jemne opražené kešu/mandle/pistácie (podľa toho, čo máte k dispozícii).
  5. Na dressing použite 3 PL jemne opražených sezamových semienok, štipku soli, chilli, pridajte malý kúsok nasekaného zázvoru, čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu, trošku vody a všetko spolu pomixujte.
  6. Hotový šalát servírujte posypaný sezamovými semienkami a preliaty dressingom podľa chuti. Pozrite si postup aj vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie