Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hotový je za pár minút! Vyskúšajte chutný a voňavý jablčník podľa Moniky Absolonovej
Zdielať na

Hotový je za pár minút! Vyskúšajte chutný a voňavý jablčník podľa Moniky Absolonovej

Zdroj: Instagram/monika_absolonova

Aká by to bola jeseň bez jablkových koláčov s vôňou škorice? Ak obľubujete jednoduché a rýchle recepty, tento sa určite zaradí medzi tie naj!

Obľúbená česká speváčka Monika Absolonová (46) svojich fanúšikov na sociálnych sieťach pravidelne zásobuje jednoduchými a lahodnými receptami, s ktorými má veľký úspech. Medzi tie najobľúbenejšie sa zaradil aj tento chutný voňavý jablčník, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať!

Nenechajte si ujsť obľúbenú kulinársku šou Bez servítky každý pracovný deň o 17:50 na JOJke!

​Ak hľadáte tipy, ako spracovať tohtoročnú úrodu jabĺk, určite sa inšpirujte sympatickou Monikou Absolonovou. Nedávno pridala jednoduchý návod, ako si pripraviť chutný jablkový koláč, na ktorom si pochutí celá rodina. Recept podľa speváčky zvládne dokonca aj úplný začiatočník a určite na ňom nie je čo pokaziť! 

Voňavý jablčník podľa Moniky Absolonovej

 Ingrediencie: 

  • 2,5 kg jabĺk
  • 23 dkg hrubej múky
  • 15 dkg hnedého cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 škoricový cukor
  • plátky masla na hornú vrstvu
  • plátky mandlí alebo orechy na ozdobenie

Postup:

  1. Najprv je nutné jablká zbaviť šupky a jadrovníka, potom ich nastrúhajte nahrubo.
  2. Vo chvíli, keď budete mať jablká nastrúhané, si vezmite k ruke väčšiu misu a zmiešajte v nej hrubú múku s hnedým, vanilkovým a škoricovým cukrom a práškom do pečiva.
  3. Predhrejte rúru na 180 °C.
  4. Teraz je čas pripraviť si ideálne guľatú tortovú formu. Pokiaľ túto formu nemáte, môžete použiť aj väčšiu zapekaciu misku.
  5. Tortovú formu alebo zapekaciu misku vyložte papierom na pečenie alebo ju vytrite maslom a na jej dno rovnomerne rozprestrite polovicu nastrúhaných jabĺk. Na jablká nasypte polovicu zmesi múky, cukrov a prášku do pečiva a rozprestrite ju rovnomerne až do strán nádoby. Potom postup ešte raz opakujte.
  6. Nakoniec len stačí jablkový koláč zasypať plátkami mandlí a maslom nakrájaným alebo nastrúhaným na tenké plátky a vložiť ho do predhriatej rúry.
  7. Koláč pečte dozlatista, zhruba po dobu 40 minút.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa JB Korenibezsoli (@korenibezsoli)

Súvisiace články

Najčítanejšie