Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Spravte si z kávy spaľovač tukov! TAKTO vám naštartuje metabolizmus naplno!
Zdielať na

Spravte si z kávy spaľovač tukov! TAKTO vám naštartuje metabolizmus naplno!

Zdroj: Profimedia

Zabudnite na kávu s cukrom a mliekom! S týmito ingredienciami bude chutnejšia a najmä, pomôže vám spaľovať tuky oveľa rýchlejšie!

Väčšina z nás si dopraje šálku horúcej kávy najmä ráno. Viete, ako z nej vyťažiť čo najviac výhod pre vaše zdravie? Jednoduchým pridaním troch čisto prírodných ingrediencií do vašej rannej kávy získate nielen viac energie, ale zhodíte aj pár kíl navyše, pretože sa váš metabolizmus naštartuje na plné obrátky.

Ako na to?

Budete potrebovať:

  • ¾ šálky kokosového oleja
  • ½ pol. lyžice medu
  • 1 čaj. lyžička škorice (Cejlónskej)

Postup:

  1. Všetky ingrediencie dobre zmiešajte, vlejte do sklenenej uzatvárateľnej nádobky a skladujte v chladničke.
  2. Každé ráno si do uvarenej kávy pridajte 1-2 čajové lyžičky tejto zmesi, dobre premiešajte a vychutnajte si ju!

unsplash.com/catia-climovich

​Prečo to funguje?

Kokosový olej

Kokosový olej je skutočný prírodný zázrak a má všestranné využitie pre zdravie. Obsahuje prospešné mastné kyseliny, ktoré uľahčujú trávenie a premenia sa okamžite na energiu a nie na tuk. Ak sa spojí s kávou, medom a škoricou, dokáže efektívne naštartovať metabolizmus a pomôže k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov.

Med

Hoci je sladký, nejde o rafinovaný a spracovaný cukor. Med je bohatý na vitamíny, minerály a živiny, ktoré sú prospešné pre organizmus. Med navyše podporuje a urýchľuje metabolizmus, ktorý pomáha telu spaľovať tuky. Med pomáha stabilizovať hladinu krvného cukru, čo prináša pocit sýtosti, takže nebudete mať chuť na sladké.

Škorica

Škorica podporuje trávenie, zlepšuje funkciu inzulínu a bráni zvýšenému ukladaniu tukov v tele. Škorica spolu s medom pôsobia proti parazitom, plesniam a baktériám v tráviacom trakte. Káve dodá aj úžasnú vôňu, je tiež účinným afrodiziakom a pomáha aj pleti. Uprednostňujte škoricu Cejlónsku, ktorá má najlepšie účinky pre zdravie.

Súvisiace články

Najčítanejšie