Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Lola sa vyhladovala na šialených 35 kíl: Z jej aktuálneho vzhľadu budete v šoku!
Zdielať na

Lola sa vyhladovala na šialených 35 kíl: Z jej aktuálneho vzhľadu budete v šoku!

Zdroj: Profimedia

30 ročná influencerka bojovala s poruchou príjmu potravy od svojich 16 rokov, pritom na začiatku puberty ju trápila nadváha. Podarilo sa jej zo začarovaného dostať? Pozrite sa!

Lola Pahkinamaki z Fínska mala ako začínajúca tínedžerka nadváhu, no jej snaha schudnúť mala nakoniec fatálny dopad na jej zdravie, píše Daily Mail.

Od šestnástich rokov bojovala s anorexiou a v najhoršom období vážila sotva 35 kíl. Dnes je definitívne vyliečená a plní si svoj sen o dokonalom vzhľade sexi bábiky Barbie. 

Lola chorobne túžila po štíhlosti a tak jedla stále menej a menej a telo si trýznila prehnaným cvičením. Postupne bola úplne bez energie a taká krehká, že bola pre ňu nebezpečná aj bežná chôdza. 

Profimedia

Po rokoch nesprávneho prístupu k svojmu telu ju zachránilo cvičenie a fitness, ktorému sa začala venovať aj preto, aby nabrala opäť silu a stratené svalstvo. Žiaľ, pri nešťastnom páde sa vážne zranila a poranila si rameno a miechu, čo zasiahlo jej mozog. Musela sa znova naučiť chodiť a rozprávať.  

„Môj život sa po nehode totálne zmenil. Tri mesiace som bola na invalidnom vozíku. Musela som sa znova naučiť chodiť, čítať a písať,“ povedala Lola pre Daily Mail.  

Mladá žena si uvedomila, že obrovským problémom a spúšťačom ochorenia boli pre ňu aj toxické vzťahy, preto sa teraz cíti najlepšie slobodná, učí sa sebaláske a zotavuje sa terapiami.

Influencerka sa snaží na svojom vlastnom príklade ukázať, ako môže porucha príjmu potravy ovplyvniť vaše zdravie na dlhé roky, dokonca aj po uzdravení. Ľuďom, ktorí sa trápia rovnako, ako kedysi ona, dala tipy na získanie duševnej sily pri zotavení, ktorými odporúča začať.  

    1. Pochopte svoje vlastné hodnoty: čo je pre vás v tomto živote skutočne dôležité? Čo naozaj chcete a akým človekom chcete byť a prečo?  
    2. Čo vás spája s touto nočnou morou? Prečo máte pocit, že niet cesty von?  
    3. Postavte sa tvárou v tvár a priznajte si to. Priznanie je kľúčom k tomu, aby ste sa zbavili svojich zlých návykov.  
    4. Buďte si vedomí svojich vlastných spúšťačov. Neutekajte od nich, ale nájdite spôsob, ako s nimi žiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie