Obľubujete svieže a ľahké dezerty? Tento limetkový koláč si zaručene zamilujete
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Ikar
Podľa tohto receptu zvládnete pripraviť dezert ako z najlepšej cukrárne aj vy a rozhodne ním zabodujete aj u svojej rodiny či priateľov. Vyskúšajte si ho hneď!
Ak máte radi poctivo pripravené jedlá a chcete mať nad nimi kontrolu od úplného začiatku až do konca, ak vás rýchle občerstvenie už unavuje a ste sklamaní zo superrýchlych a superjednoduchých kuchárskych kníh, potom je Varenie bez výhovoriek určené práve vám.
Kniha Varenie bez výhovoriek vás bez akejkoľvek hanby, ľútosti či výhovoriek naučí, ako na to. Nájdete v nej viac než 100 výborných receptov na polievky, mäso, ryby, šaláty či dezerty, ale aj rôzne praktické skúsenosti autora a jeho skvelé žartíky. Mnoho z receptov nájdete i na jeho kanáli na YouTube.
;Vyskúšajte si pripraviť podľa šéfkuchára Joshuu Weissmana tento svieži a veľmi chutný limetkový koláč, zaručene ním zabodujete!
Limetkový koláč
Ingrediencie:
Čerstvá šľahačka a strúhaná limetková kôra na ozdobu
Cesto:
- 250 g grahamových krekrov (asi 2 hrnčeky rozdrvených)
- 1/3 hrnčeka tmavého hnedého cukru
- ¾ ČL jemnej morskej soli
- ¾ hrnčeka roztopeného nesoleného masla
Plnka:
4 veľké žĺtky
1 PL strúhanej limetkovej kôry, plus trochu na ozdobu
1 ¼ hrnčeka sladeného kondenzovaného mlieka
½ hrnčeka čerstvej limetkovej šťavy
Ikar
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C. Pripravte si cesto. Grahamové krekry vložte do zatváracieho vrecka. Valčekom alebo ťažkou panvicou ich rozdrvte na jemné omrvinky.
- Omrvinky nasypte do stredne veľkej misky spolu s hnedým cukrom a so soľou a pomiešajte. Pridajte roztopené maslo a miešajte, kým nevznikne zmes pripomínajúca mokrý piesok.
- Pomocou hrnčeka s plochým dnom zmes rovnomerne roztlačte do 23cm koláčovej formy.
- Pečte 10 minút a nechajte vychladnúť.
- Kým cesto chladne, pripravte plnku. V stredne veľkej miske vyšľahajte žĺtky. Primiešajte limetkovú kôru, kondenzované mlieko a limetkovú šťavu, aby vznikol hustý krém.
- Nalejte plnku na cesto. Pečte 15 – 17 minút alebo kým nie je plnka pevná, ale v strede stále želatínová.
- Nechajte koláč vychladnúť na mriežke a potom ho na 3 hodiny alebo celú noc nechajte stuhnúť v chladničke.
- Vychladnutý koláč podávajte s kopčekom šľahačky, posypaný limetkovou kôrou.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame