Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rýchly, svieži, a veľmi chutný: Vyskúšajte obľúbený letný pokrm Kate Middleton
Zdielať na

Rýchly, svieži, a veľmi chutný: Vyskúšajte obľúbený letný pokrm Kate Middleton

Zdroj: Profimedia

V letných horúčavách asi všetci hľadáme tipy na ľahšie a zdravšie jedlá a inak to nie je ani v kráľovskej rodine. Vojvodkyňa Kate si vraj najradšej pochutnáva na tomto sviežom šaláte, ktorý chutí výborne a rozhodne po ňom nepriberiete ani deko!

O manželke princa Williama je známe, že uprednostňuje veľmi zdravé jedlá zložené zväčša zo zeleniny v biokvalite. Čo sa týka jej letného jedálnička, takmer denne konzumuje šaláty s obsahom vodného melóna, informuje marieclaire.co.uk.

„Najčastejšie konzumuje šalát z červeného vodného melóna zmiešaný s avokádom, cibuľou, uhorkou a syrom feta. Ide o vyváženú sladko-slanú chuť,“ prezradili odborníci na výživu z Barbend pre Women's Health.

Hoci je červený melón sladký, je veľmi zdravý a obsahuje až 93 percent vody, čiže je ideálny aj pri chudnutí a diéte. Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok - vitamín C, vitamín A, vitamíny skupiny B, ktoré vplývajú na krásu a kvalitu našich vlasov, nechtov a pokožky. Ďalej sú to minerálne látky a antioxidanty, a navyše, pravidelná konzumácia melónu zvyšuje libido a pôsobí ako afrodiziakum.

Osviežujúci melónový šalát podľa Kate Middleton

Ingrediencie:

  • ½ malého červeného melóna
  • 100 g syra feta
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 1/2 červenej cibule
  • 1 avokádo
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 PL olivového oleja
  • čerstvé mätové lístky
  • soľ a korenie

    Profimedia

Postup:

  1. Melón nakrájajte na menšie kocky.
  2. Cibuľu nakrájajte na tenké pol kolieska. Uhorku aj so šupkou nakrájajte na kocky a rovnako nakrájajte aj zrelé avokádo.
  3. Všetky suroviny zmiešajte v miske, zasypte rozdrobenou fetou a lístkami čerstvej mäty.
  4. Ako dresing použite zmes olivového oleja, jablčného octu, soli a korenia. Soľte iba jemne, keďže syr feta je dosť slaný!
  5. Šalát podávajte dobre vychladený. 

Melónový šalát si môžete pripraviť podľa chuti a vyskúšať aj iné kombinácie či chutné dressingy. Aj táto verzia vyzerá super, inšpirujte sa!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Deliciously Ella (@deliciouslyella)

Súvisiace články

Najčítanejšie