Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ako to, že Talianky sú štíhle a pritom milujú jedlo? Stavte na ich trik a za mesiac zhodíte 3 kilá
Zdielať na

Ako to, že Talianky sú štíhle a pritom milujú jedlo? Stavte na ich trik a za mesiac zhodíte 3 kilá

Zdroj: Profimedia

Ako je možné, že v krajine špagiet, pizze a iných sacharidových bômb je iba necelých desať percent obyvateľov obéznych? Talianky milujú vedia, ako múdro chudnúť bez nezmyselných diét, toto je ich tajomstvo!

Za všetko môže la paseggiata. Vďaka tomuto jednoduchému rituálu Talianky nepriberajú, ale naopak si udržujú primeranú váhu, alebo dokonca chudnú! Čo je to za trik?

Ďalšie tipy na vylepšenie postavy vám poradí kondičná trénerka!​

​Talianky milujú samy seba a užívajú si život

Podobne ako Francúzky, aj Talianky si užívajú život naplno a poznajú veľmi dobre pojem sebaláska. Majú cit pre módu a vedia starnúť s gráciou. Ich triky nie sú zložité - jednak sa nestresujú, jednak sa tak často nevážia ako my. A hlavne nedržia žiadne diéty! Ich heslo je: "Jem bez pocitu viny." Tiež jedia malé porcie (kľudne aj špagiet), pijú minerálky, veľa čistej vody a nedajú dopustiť na olivový olej. Snažia sa jesť iba čerstvé jedlo, hlavne ryby, paradajky, bylinky, baklažán a cukety. A majú ešte jeden dôležitý šikovný rituál! 

unsplash.com

La paseggiata – pomôže vám schudnúť

La paseggiata znamená „prechádzka“ a práve to je tým hlavným rituálom, vďaka ktorému Talianky nepriberú ani deko. V čom spočíva? Po každom jedle sa na pätnásť minút prejdú po vonku na čerstvom vzduchu. Spaľovanie kalórií hneď po jedle je najjednoduchší spôsob, ako schudnúť. Talianky odporúčajú iba pätnásť minút aspoň 4x denne, čo nie je také náročné a naozaj sa to oplatí!

Profimedia

​Ako môžu prechádzky pomôcť?

Prechádzky rýchlejším tempom počas pätnástich minút vedú podľa odborníkov k spáleniu až 180 kilokalórií denne (približne 800 kJ), a to v závislosti od vašej telesnej hmotnosti. Za týždeň je to približne 5400 kJ! Cieľom je jednoducho spáliť aspoň časť toho, čo ste skonzumovali. Nielenže budete chudnúť, ale posilníte tým aj nohy, brucho a zadok. Štúdie navyše ukazujú, že šesťdesiat minút prechádzky denne predlžuje život.

Rituál je najefektívnejší večer

Podľa odborníkov je najefektívnejšie chodiť po večeri, pretože prechádzka napomôže tráveniu a podporí metabolizmus, aby bol dlhší čas aktívny. No a bonusom je aj lepší spánok a menej stresu. No nie je to geniálny a jednoduchý trik? 

A ako začať? Jednoducho. Namiesto toho, aby ste zapli hneď po večeri televíziu, obujte sa a choďte na pätnásť minút von. Po niekoľkých týždňoch pridajte prechádzku ráno po raňajkách, po obede a kedykoľvek popoludní.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie