Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Už ako tínedžerka si musela holiť tvár: Po rokoch odhodila žiletky a TAKTO vyzerá
Zdielať na

Už ako tínedžerka si musela holiť tvár: Po rokoch odhodila žiletky a TAKTO vyzerá

Zdroj: Profimedia

Po rokoch šikanovania a skrývania odhalila svoju pravú tvár a konečne sa cíti slobodne a sebavedomo. Mladú ženu neodradilo ani to, že si ju mnohí pletú s mužom.

Dnes už 26-ročná Morgan Coleman si od svojich jedenástich rokov musela holiť tvár, pretože jej rástli fúzy aj brada.

V puberte ju pravidelne šikanovali spolužiaci a s jej psychikou to poriadne zamávalo. Po rokoch trápenia jej nakoniec lekári diagnostikovali syndróm  polycystických vaječníkov, hormonálnu nerovnováhu a navyše aj hirzutizmus. Všetky problémy dokopy spôsobujú nadmerné ochlpenie u žien a to najmä na neobvyklých miestach, ako je práve tvár alebo hrudník. 

„Ľudia ma nazývali netvorom, mysleli si, že prechádzam zmenou pohlavia a mnohí si ma pletú s mužom. Bolo veľmi ťažké žiť s tým, že som pre niekoho odporná. Snažila som sa skrývať, holila sa a trápili ma zarastajúce chĺpky. Pleť bola boľavá, podráždená, no chĺpky rástli ďalej,“ cituje Morgan denník Metro. 

Profimedia

Mladá žena si jedného dňa uvedomila, že sa už nechce ďalej skrývať a trápiť a tak jednoducho s holením prestala. Dnes priznáva, že akonáhle sa prestala holiť, pocítila veľkú úľavu. Najťažšie pre ňu vraj bolo skrývať všetky chĺpky, aby si nikto nevšimol, že má fúzy. Kamkoľvek išla, bola nervózna, či si ju niekto neprehliada a neskúma jej tvár. 

„Ťažko sa to opisuje, ale teraz keď nenosím make-up a pripadám si, ako keby som odhodila masku,“ hovorí Morgan.   

„Rozhodla som sa, že je čas uprednostniť svoje fyzické a duševné zdravie. Súčasťou toho bolo prijať veci, ktoré nemôžem zmeniť,“ vysvetľuje. „Všetci sme jedineční. Nie je nič zlé na tom, keď vyzeráte inak," dodala na záver mladá žena.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie