Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dievča z ulice obráti jej život hore nohami: Tento psychologický triler vás pohltí
Zdielať na

Dievča z ulice obráti jej život hore nohami: Tento psychologický triler vás pohltí

Zdroj: Ikar

Mary Kubica výborne dávkuje napätie a v jednom okamihu vás doslova šokuje. A vy začnete nedočkavejšie čítať a prehŕňať stránky, aby ste sa dozvedeli celú pravdu.

Ak máte radi prekvapujúce zápletky, vrelo odporúčam. Novinku Anjelik si vychutná každý milovník psychologických trilerov.

Na stanici zbadá dievča, nemá viac než šestnásť. Stojí v hustom daždi s bábätkom v náručí. Nastúpi do vlaku a stratí sa jej z očí. Ibaže ona ho nedokáže pustiť z hlavy...

Heidi Woodová celý život rada pomáha druhým. Pracuje pre neziskovú organizáciu poskytujúcu pomoc bezdomovcom, imigrantom a utečencom a stará sa o túlavé mačky. Napriek tomu jej manžela Chrisa a dvanásťročnú dcéru Zoe nepríjemne zaskočí, keď jedného dňa privedie domov mladé dievča so štvormesačným bábätkom na rukách.

Willow vyzerá ako bezdomovkyňa a podľa Chrisa by mohla byť aj kriminálnička, no Heidi nedbá na jeho protesty a ponúkne jej strechu nad hlavou. Nezvyčajní hostia, kvôli ktorým zanedbáva manžela i dcéru, obrátia život celej rodiny naruby. A keď sa postupne začínajú vynárať znepokojivé tajomstvá z Willowinej minulosti, Heidi musí zvážiť, či nezašla v starostlivosti o neznámu mladú matku až nebezpečne ďaleko...

Pozrite si video autorky:

Príbeh Anjelik sledujete z troch rôznych pohľadov: striedajú sa postavy Heidi, Chrisa a Willow. Chris je racionálny, opatrný, niečo šípi, ale nedokáže manželke povedať nie. Heidi sa úplne oddá novej úlohe a chce...musí pomôcť za každú cenu. Jej srdce je veľké, otvorené a nedokáže sa len tak prizerať. A Willow sa pomaličky otvára a začína rozprávať svoj príbeh...

Postupne zisťujeme, aká je vlastne Willow. Že je sama ešte dieťaťom, hoci je už matkou a žiaľ, nedokáže sa postarať o svoje dieťa. Že bola obeťou domáceho násilia, že je krehká, zraniteľná a naozaj potrebuje pomoc.

MARY KUBICA

Autorka medzinárodných bestsellerov sa preslávila debutovým trilerom Dobré dievča, z ktorého sa na celom svete predalo viac ako milión výtlačkov. Vyštudovala americkú literatúru a históriu a pôsobila ako učiteľka dejepisu na strednej škole. S manželom a dvoma deťmi žije v Chicagu a voľný čas najradšej trávi s rodinou, v záhrade alebo v miestnom útulku pre zvieratá. Je potomkom slovenských vysťahovalcov v americkom Chicagu.

Jej debut Good Girl zaujal aj filmárom z americkej spoločnosti Netflix, ktorý podľa knižnej predlohy pripravujú film.

Ikar

Súvisiace články

Najčítanejšie