Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ako si poradiť s tvrdým avokádom? Vyskúšajte TRIK, s ktorým zmäkne už na druhý deň
Zdielať na

Ako si poradiť s tvrdým avokádom? Vyskúšajte TRIK, s ktorým zmäkne už na druhý deň

Zdroj: unsplash.com/thought-catalog

Avokádo je nielen zdravé, ale aj veľmi chutné a využiť sa dá v mnohých receptoch. Čo však robiť, ak ho kúpime príliš tvrdé? Vyskúšajte túto jednoduchú fintu!

Známa austrálska food blogerka Caroline Groth ohromila tisíce fanúšikov jednoduchým trikom na dozretie tvrdého avokáda len za 24 hodín. Ak teda kúpite avokádo, ktoré je tvrdé a nedá sa použiť, stačí, ak urobíte túto jednoduchú vec a môžete si na ňom pochutnať hneď v nasledujúci deň.

Ako rozoznať zrelé avokádo?

Takto zmäkne už do druhého dňa!

Všetko, čo budete potrebovať je teda avokádo, ďalej papierové vrecko a jedno či viac kiwi. Ako na to? Vo videu môžete vidieť, ako blogerka jednoducho vloží do vrecka avokádo a spolu s ním aj kiwi. Vrecko uzavrie a nechá ho položené napríklad v kuchyni na poličke do druhého dňa. 

Skladovanie avokáda v papierovom vrecku s kiwi uvoľňuje etylénový plyn, ktorý je hlavným rastlinným hormónom na vyvolanie dozrievania. 

„Papierové vrecko zachytáva plyn, takže proces funguje rýchlejšie, čo znamená, že zrelé avokádo budete mať za 24 hodín,“ dodala. 

Ľudia sú z tohto triku absolútne nadšení a vyzerá to tak, že to funguje na sto percent. Niektorí dokonca dodali, že rovnako dobre to funguje aj s banánmi a jablkami. Čo na to poviete, vyskúšate to nabudúce takto aj vy?

Súvisiace články

Najčítanejšie