Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tento ovocný šalát je hitom a tu je dôvod, prečo! Úžasne vyzerá a chutí božsky!
Zdielať na

Tento ovocný šalát je hitom a tu je dôvod, prečo! Úžasne vyzerá a chutí božsky!

Zdroj: Instagram/healthygirlkitchen

Blížia sa poriadne horúce dni a tak mnohí budeme voliť skôr ľahší a zdravší jedálniček. Tento ovocný šalát sa určite zaradí medzi vaše obľúbené pochúťky hneď, ako ho ochutnáte!

Je to neuveriteľné, ale jednoduchý recept na tento šalát má na TikToku už viac ako 5- miliónov zobrazení, píe popsugar.co.uk. Zdieľala ho foodblogerka Danielle Brown, známa ako “HealthyGirlKitchen” a popísala ho ako „šalát, ktorý vám mení život“.

To, čo robí tento ovocný šalát tak skvelým, nie je len ovocie, ktoré obsahuje, ale tiež niekoľko drobností, ktoré z neho robia hotovú delikatesu. 

Jedným z týchto tipov je krájanie ovocia naozaj na malé kúsky, ako môžete vidieť vo videu. Menšie kocky pomôžu urobiť ovocný šalát oveľa šťavnatejším, ako by bol s väčšími kúskami. Čerstvo vytlačená limetková šťava a čerstvo nasekaná mäta ešte viac zvýrazňujú vynikajúcu sviežu chuť. Toto bude váš nový obľúbený spôsob, ako jesť ovocie," hovorí Brown. 

Danielle používa jahody, vodný melón, pomaranče, mango, kiwi, jablko, čučoriedky, hrozno a dračie ovocie – usporiadané v dúhovom poradí, ale vy si môžete recept prispôsobiť podľa svojich zásob. 

"Použite akékoľvek ovocie, ktoré máte k dispozícii a ktoré máte radi,” dodáva food blogerka. Medzi ďalšie lahodné ovocné možnosti patrí napríklad aj žltý melón, banány, maliny, černice, broskyne, hrušky, ananás, čerešne a podobne. 

Vychutnajte si tento ovocný šalát ako desiatu, prípadne ho skombinujte s ovsenými vločkami a máte vynikajúce raňajky či snack medzi jedlami. 

Vyzerá naozaj úžasne, čo poviete? Mňam!

Súvisiace články

Najčítanejšie