Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ľudia sú v šoku, keď vidia jej tvár: Po rokoch sa prestala skrývať a hrdo TO ukazuje
Zdielať na

Ľudia sú v šoku, keď vidia jej tvár: Po rokoch sa prestala skrývať a hrdo TO ukazuje

Zdroj: Profimedia

Od tínedžerských čias prežívala kvôli svojmu hendikepu hotové muky, dnes je všetko inak. Problém síce zostal, no žena zmenila svoj postoj k nemu a konečne je šťastná.

34-ročnej Gennevieve Vaillancourt z kanadského Ontária diagnostikovali syndróm polycystických vaječníkov keď mala 16 rokov.

Najčastejším vedľajším účinkom tohto ochorenia je rýchly rast hustého a tmavého ochlpenia a to nielen na rôznych častiach tela, ale aj na tvári. 

Keď sa Gen začali objavovať chĺpky okolo brady a hornej pery, zúfalo sa to snažila skrývať, napokon bola nútená holiť sa každý druhý deň, pretože hneď bolo vidieť, že sa jej robí strnisko, píše denník Metro.  

"V škole ma kvôli tomu šikanovali, bola som neustálym terčom posmechu spolužiakov,“ hovorí Gennevieve, ktorá sa neskôr musela vysporiadať aj s tým, v budúcnosti nebude môcť mať deti, pretože práve tento syndróm je jedna z hlavných príčin neplodnosti u žien.

Profimedia

​„Keď mi diagnostikovali PCOS, uľavilo sa mi, lebo som konečne vedela, prečo sa mi tieto veci dejú,“ hovorí Gen a dodáva, že ďalšia hrôza pre ňu bolo nadmerné priberanie, ktoré s ochorením tiež súvisí.

„Cítila som sa, akoby mi niekto ukradol moju ženskosť,“ priznáva mladá žena, ktorá zmenila svoj prístup k ochoreniu a k sebe samej až nedávno, v období pandémie.

Keď bola Gennevieve dlhší čas doma, jednoducho sa prestala holiť, keďže vonku musela aj tak nosiť rúško či respirátor. Prijatie tohto hendikepu namiesto toho, aby proti nemu bojovala a zakrývala ho, jej úplne zmenilo život a naučila sa mať rada so všetkým, čo k nej jednoducho patrí.

Aby inšpirovala ja ďalšie ženy, ktoré sa dlhé roky trápia podobne, ako aj ona predtým, zverejňuje fotografie aj na sociálnych sieťach. Ľudia sú síce poriadne prekvapení a niektorí aj v šoku, no paradoxne, kritiky zažíva teraz oveľa menej, ako predtým, keď sa pravidelne holila.

„Dokázala som sa prijať taká, aká som, a môžem sa sebavedomo prechádzať na verejnosti s bradou,“ povedala Gen a dodala, že sa nikdy necítila lepšie a slobodnejšie, ako práve v tomto období.

Klobúk dole za jej odvahu, určite to nebolo jednoduché!

Súvisiace články

Najčítanejšie