Bez kysnutia a miesenia: Pripravte si fantastické domáce pečivo podľa Zuzky Vačkovej
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram/zuzanavackova
Keď tieto super rýchle a extra chutné žemle vyskúšate, zaručene ich začnete robiť pravidelne. Ich príprava je taká jednoduchá, že to zvládnu aj úplní začiatočníci!
Z obľúbenej herečky Zuzky Vačkovej je tiež úspešná influencerka, ktorá na Instagrame a TikToku zdieľa rôzne motivujúce príspevky. Medzi tie najobľúbenejšie patria určite videá s rýchlymi a chutnými receptami, medzi ktoré sa najnovšie zaradili tieto lákavo vyzerajúce domáce žemle. Určite sa oplatí ich vyskúšať!
Domáce jogurtové bagle
Ingrediencie:
- 2 biele jogurty
- 250 g polohrubej múky
- 1 ČL prášok do pečiva
- soľ
- vajíčko
- posýpka (sezam, mak, oriešky)
- papier na pečenie
Instagram/zuzanavackova
Postup:
- V miske zmiešajte jogurty s polohrubou múkou, pridajte trochu soli, prášok do pečiva a dobre vymiešajte. Ak by bolo cesto príliš riedke, pridajte trochu múky.
- Cesto si na pomúčenej doske rozdeľte na 4 časti, každú z nich vytvarujte na malú placku a v strede urobte prstom alebo vrchnáčikom dierku, aby vám vznikol bagel.
- Žemle uložte na malý plech vystlaný papierom na pečenie, potrite vajíčkom a posypte semienkami podľa chuti – napríklad sezam, mak, oriešky, semienka…
- Pečte pri 190 °C do zlatista – približne 35 - 40 minút. Nechajte mierne vychladnúť a môžete ich prekrojiť a naplniť.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame