Jasno
Bratislava
Agnesa
16.11.2024
Bez kysnutia a miesenia: Pripravte si fantastické domáce pečivo podľa Zuzky Vačkovej
Zdielať na

Bez kysnutia a miesenia: Pripravte si fantastické domáce pečivo podľa Zuzky Vačkovej

Zdroj: Instagram/zuzanavackova

Keď tieto super rýchle a extra chutné žemle vyskúšate, zaručene ich začnete robiť pravidelne. Ich príprava je taká jednoduchá, že to zvládnu aj úplní začiatočníci!

Z obľúbenej herečky Zuzky Vačkovej je tiež úspešná influencerka, ktorá na Instagrame a TikToku zdieľa rôzne motivujúce príspevky. Medzi tie najobľúbenejšie patria určite videá s rýchlymi a chutnými receptami, medzi ktoré sa najnovšie zaradili tieto lákavo vyzerajúce domáce žemle. Určite sa oplatí ich vyskúšať!

Domáce jogurtové bagle

Ingrediencie:

  • 2 biele jogurty
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • soľ
  • vajíčko
  • posýpka (sezam, mak, oriešky)
  • papier na pečenie

Instagram/zuzanavackova

Postup:

  1. V miske zmiešajte jogurty s polohrubou múkou, pridajte trochu soli, prášok do pečiva a dobre vymiešajte. Ak by bolo cesto príliš riedke, pridajte trochu múky.
  2. Cesto si na pomúčenej doske rozdeľte na 4 časti, každú z nich vytvarujte na malú placku a v strede urobte prstom alebo vrchnáčikom dierku, aby vám vznikol bagel.
  3. Žemle uložte na malý plech vystlaný papierom na pečenie, potrite vajíčkom a posypte semienkami podľa chuti – napríklad sezam, mak, oriešky, semienka…
  4. Pečte pri 190 °C do zlatista – približne 35 - 40 minút. Nechajte mierne vychladnúť a môžete ich prekrojiť a naplniť.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Vackova (@zuzanavackova)

Súvisiace články

Najčítanejšie