Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dve noci sa skrývali v podzemí: Ukrajinské tenisové sestry popísali, ako ušli pred vojnou
Zdielať na

Dve noci sa skrývali v podzemí: Ukrajinské tenisové sestry popísali, ako ušli pred vojnou

Zdroj: Instagram/dayana_yastremskay

Nádejná tenisová hviezda sa so sestrou a rodičmi najskôr schovávali pred nebezpečenstvom spoločne, ale keď sa situácia zdramatizovala, museli urobiť rýchle rozhodnutie...

Keď musela pred rokom ukrajinská tenistka Dajana Jastremská (21) vysvetľovať problém s dopingom, ani v tom najhoršom sne jej nenapadlo, že čoskoro bude musieť prežívať oveľa ťažšie chvíle. Rodičia ju museli poslať aj s jej mladšou sestrou preč z Ukrajiny, aby mali istotu, že sú ich dcérky v bezpečí. Oni sa rozhodli vo svojej vojnou trpiacej krajine zostať, píše republicworld.com.

Dramatický útek pred vojnou popísala Dajana na svojom Instagrame. Po dvoch nociach v podzemnom parkovisku sa moji rodičia rozhodli za každú cenu poslať mňa a moju mladšiu sestru preč z Ukrajiny!“ napísala tenistka a pridala fotku, na ktorej so sestrou čakajú na transport ďalej do Európy a tiež video z dojemného lúčenia s rodičmi.

„Mami, ocko, máme vás veľmi radi, dávajte na seba pozor! Milujem ťa, moja krajina! Ukrajinci, opatrujte svoje životy,“ ukončila Jastremská emotívny príspevok.

Dyana a Ivanna sa z Ukrajiny dostali loďou do Rumunska a odtiaľ neskôr odleteli do Francúzska. Po pár dňoch tenistka zdieľala fotku z kurtu a priznala, že fungovať s raketou v ruke a sústrediť sa, je pre ňu momentálne nesmierne ťažké, pretože je myšlienkami stále vo svojej rodnej krajine.

Súvisiace články

Najčítanejšie